DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Širina kadra tek sada izlazi na vidjelo… još kad se tomu doda pristup…

Uoči APOEL-a smo se između ostalog pitali i ‘je li ovaj europski Zrinjski zanemario prvenstvo’, a nedugo nakon utakmice u Nikoziji, dobili smo jasan odgovor – u Krupi na Vrbasu.

Krupa nije imala šanse. U manje od dvadeset minuta primila je dva gola (Zlomislić, Bilbija), da bi joj do kraja prvog dijela bio isključen Nikolić, a to je u drugom dijelu rezultiralo još jednim pogotkom Plemića – potpisao ga je Trebotić. Vrlo, vrlo odlučno ušli su Mostarci u ovaj duel koji je unaprijed prijetio da postane utakmica koja će pokazati da se Zrinjski još nije otarasio europskog mamurluka, utakmica koja će još jednom razotkriti kako je to kada ekipa nema dovoljno motiva odigrati na vrhunskoj razini protiv manje atraktivnih rivala. Zrinjski je u Krupi na Vrbasu sve to demantirao i tako poslao jasnu poruku koja se kad-tad i očekivala – da od borbe za vrh nije odustao.

Tri izmjene u odnosu na Nikoziju

– Apsolutno zaslužena pobjeda, konstatirao je Žižović koji je u Krupi iskoristio širinu kadra koja je očita otkako je sezona počela, koja je bila očita i prije toga.
Tako je strateg Plemića u odnosu na APOEL napravio dvije izmjene u zadnjoj liniji (ispali Ibanez i Barbarić, a uskočili Stojkić i Bekić) i jednu u vezi, gdje je umjesto Enina startnu poziciju na zadnjem veznom popunio Zlomislić, a to je opet bio jak Zrinjski – samo pitajte Krupu koja se nije snalazila ni kada je na terenu imala jedanaest igrača.
– Olakšana nam je pobjeda zbog crvenog kartona, ali i prije tog isključenja smo bili dobri, konstatirao je Žižović pa dodao: Ono što smo odigrali, to je ono čemu težimo. Momci su nakon teškog duela protiv APOEL-a odradili dobru utakmicu.

APOEL kao prekretnica?

Već je u ovom prethodnom pasusu sve rečeno, ali da sumiramo. Dakle: Zrinjski je konačno iskazao što znači imati širinu kadra, Zrinjski je konačno dokazao da i u prvenstvu zna gristi kada hoće. Je li ovo onda bila prekretnica? Hoće li se, pomalo ironično, pokazati da je ispadanje iz Europe bila prekretnica sezone u jednom pozitivnom smislu? Moguće. Moguće da je Plemićima trebala jedna takva utakmica u kojoj su za dlaku ispali od snažno favoriziranog protivnika – da shvate da ipak nisu osuđeni na par utakmica u Europi. Jeste, zapravo je opet ispalo da su odigrali tri runde (kao i protekle dvije sezone), ali ovog je puta ipak napravljen iskorak koji je dokazao da se iz europske kolotečine koja traje decenijama može. A nedostajalo je samo malo preciznosti kod penala…

Poderati Tekstilca

Uglavnom, Zrinjski je u Krupi djelovao inspirirano, ne indisponirano. Nikoziju je očito arhivirao, a vrlo brzo mora i tu Krupu na Vrbasu. Jer već danas čeka nova utakmica – protiv Tekstilca u Derventi. Riječ je o RS prvoligašu koji u prvom rangu tog entiteta nakon osam kola drži jedanaesto mjesto s deset osvojenih bodova (3 pobjede, 1 remi, 4 poraza), koji je u tom periodu već primio 13 golova. Dakle, ne bi trebalo biti problema? Da, nikako. Nek’ se u Derventi ne ljute, ali Zrinjski bi trebao poderati Tekstilca. I sa slabijim sastavom od onoga u Krupi, a takav treba očekivati.

VEZANO

Otići će četiri najmanje veznjaka.Gdje onda treba očekivati još pojačanja nakon Arežine?

urednik

Zrinjski: Rivali se predali, ali oni ne staju

urednik

KOMENTAR / Mijenjaju se pravila igre

urednik