DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Smiješe se čak dvije prilike za osvetom

Mnogi navijači Zrinjskog prošle su se sezone nakon Bratislave osjećali frustrirano. Jer zaista je to bila prava drama u kojoj je Zrinjski u 122. minuti primio gol koji je odveo do penala a onda i konačnog poraza od Slovana u borbi za skupine Konferencijske lige. E pa svi ti navijači željni osvete, već bi ovog ljeta mogli doći na svoje.

U prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka Zrinjski će igrati protiv armenskog Urartua, za kojeg će Mostarcima, tako je rekao šef struke Krunoslav Rendulić, trebati neko vrijeme da skupe relevantne informacije. No, ako te informacije budu dobre, ako u svom osmom pokušaju Zrinjski prvi puta preskoči tu prvu prepreku u elitnom UEFA-inom kupu, vrlo brzo doći će i drugi protivnik.

A mogao bi to biti Slovan, isti Slovan koji je prošlog ljeta razočarao navijače Zrinjskog i nakon one drame u Bratislavi prošao dalje u skupine Konferencijske lige. Nagovijestio je to jučerašnji ždrijeb koji je precizno kazao kako će Zrinjski, ukoliko prođe Urartu, ići na boljeg iz duela Slovan – Swift.

Taj Swift je luksemburški klub koji je pretprošlog ljeta u svom tek drugom euro-izletu ispao od Domžala u prvoj kvalifikacijskoj rundi Konferencijske lige, što će reći da bi dobro poznati Slovan trebao biti izraziti favorit. Kako god bude, mečevi s Armencima na rasporedu su 11/12. srpnja i 18/19. srpnja, a dođe li okršaja sa Slovacima/Luksemburžanima, Zrinjski će drugi dvomeč u Ligi prvaka igrati 25/26. srpnja i 1/2. kolovoza.

Ne bude li pak dobro kontra Urartua, koji je u prvom meču domaćin, Zrinjski će svoj euro-put nastaviti u 2. kolu Konferencijske lige, a tamo će ga, na ruti prvaka, sačekati pobjednik duela Farul – Šerif. A to će reći da će se Zrinjski priliku osvetiti imati i tom scenariju, jer bi se s druge strane mogao naći tiraspolski Šerif, koji je prošle sezone zaustavio Zrinjski u Ligi prvaka.

Slaven Nikšić
[email protected]

VEZANO

Murphy i Čović u Mostaru…

urednik

Zrinjski: Poraz koji je došao… pa možda i u najboljem mogućem trenutku

urednik

Mostarska bolnica dobila opremu vrijednu 202.000 eura

urednik