DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Što mijenja promjena lokacije uzvrata sa Šerifom…

Sedamdesetak kilometara zapadnije u odnosu na prvotnu lokaciju igrat će Zrinjski u uzvratu sa Šerifom. Podatak je to koji mijenja dosta toga u organizaciji puta/gostovanja, ali nas više zanima što je s eventualnom promjenom u kompletnom odnosu snaga, šansi po pitanju plasmana dalje?

– Uzvratni susret I. kola kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka između FC Sheriff i HŠK Zrinjski odigrat će se u utorak, 12.07. s početkom u 19 sati (lokalno 20 sati) na stadionu Zimbru u Kišinjevu, objavio je Zrinjski.
Objavio i tim navijače dao na razmišljanje – što se zapravo promijenilo tom promjenom lokacije. Hoće li Zrinjskom biti lakše, hoće li to značiti da su šanse bh. prvaka da nastavi natjecanje u Ligi prvaka porasle? Ukratko, vjerojatno neće – jer ta promjena ne bi trebala imati neki veliki utjecaj na teren. Konkretno, stadion u Tiraspolu, gdje se utakmica trebala igrati, prima 12.700, a Zimbru 10.400. Razlika dakle nije velika. Jer Šerifu teško da će nedostajati tih nekih 2000 i kusur gledatelja… jer i Real Madrid je gledalo tek 6.000 duša, a Zrinjski sigurno neće privući toliku pozornost.

Zanimljivo je kako u Moldaviji tumače situaciju i što bi to njihovo stajalište moglo dodati utakmici…

– Bude li se ijedna od naših utakmica igrala izvan Moldavije, to bi pokrenulo domino efekt, zbog čega bi naše momčadi morale igrati na neutralnim terenima, ocijenio je predsjednik moldavskog saveza Leonid Oleiničenko pa ‘pojasnio’ situaciju, a zapravo ju ‘zamutio’, udaljio od istine…

– Zato je Nogometni savez Moldavije zatražio od UEFA da domaćinstvo prebaci u Kišinjev, i čak od UEFA-e zatražio da pošalje svoj tim koji bi se uvjerio da je odigravanje utakmice na toj lokaciji sigurno. U mnogočemu, sve je počelo zahvalujući pisanju bh. medija koji su dodali ulje na vatru u očima svojih vlasti, a to je UEFA-u ostavilo bez izbora.

Oleiničenko se usput zabrinuo zbog činjenice da se na stadionu Zimbru neće igrati samo ta utakmica, svoju će igrati i Petrocub, a to bi moglo uništiti travnjak… na kojem će se i trenirati uoči utakmica. No, nije se zabrinuo što je tvrdnjom da je promjena lokacije isforsirana od strane naših medija, onda uzročno-posljedično i naših vlasti, a ona bi zaista mogla – doliti ulje na vatru u ovoj priči koje zapravo nije ni trebalo biti. Tenzije bi se mogle izroditi niodakle, što bi za Zrinjski donekle moglo poništiti dobitke zbog lakše, sigurnije organizacije puta… a to će reći da bi promjena lokacije ipak mogla utjecati na ishod meča koji bi možda mogao dobiti i neku nervoznu notu zbog svega izrečenog, učinjenog.

No, u ovom se trenutku to Mostarce ni najmanje ne tiče. U trenutku kada još čekaju prvu utakmicu u Mostaru (srijeda, 6. srpnja), a nakon koje će, kako je šef struke Sergej Jakirović istaknuo, slika po pitanju odnosa snaga postati znatno jasnija.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

VEZANO

Zrinjski: Danas protiv Krupe

urednik

PL: Neke značajne odgovore, saznat ćemo već ovog vikenda

urednik

Velež: Zadnji protivnik u Antaliji, vjerojatno je i najkvalitetniji ove zime

urednik