DNEVNI NOGOMET

Zrinjski u Tirani: Jakirović ni u jednom trenutku nije rekao da će biti lakše nego protiv Šerifa

Vrlo malo vremena imali su nogometaši Zrinjskog u nastojanju da arhiviraju Ligu prvaka fokusiraju se na Konferencijsku ligu, a u kojoj su mjeri uspjeli, vidjet ćemo večeras od 20 sati – u Tirani.


Šerif je u 1. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka bio bolji, u međuvremenu je počela i nova sezona Premijer lige, a Zrinjski je glavom ostao – u Europi. U Konferencijskoj ligi. U natjecanju u kojem još nije igrao, ali da to nešto posebno mijenja u odnosu na sve prethodne utakmice u Europi – nije. Opet će se s druge strane naći rival koji će također željeti proći dalje, opet će Plemići trebati odigrati utakmicu na nivou onih najboljih iz prošle sezone Premijer lige. Ukratko, večeras u Tirani kod istoimenog prvaka Albanije Zrinjski jednostavno mora biti pravi da bi mogao računati na prolaz u uzvratu.

Opasna krila

– Prvak Albanije 26 puta, jasno da nas čeka zahtjevan protivnik, ocijenio je šef struke Sergej Jakirović uoči puta u Tiranu koji je zahvaljujući čarter liniji potrajao samo 35 minuta.
– Pogotovo će teško biti kod njih, jer čeka nas jedna fanatična publika koja ih tjera 90 minuta. Dudelange je imao dosta sreće u uzvratu, izdržali su žestoke napade u prvom poluvremenu, da bi se to u drugom malo smirilo, dodao je šef Plemića, koji je za razliku od prethodnog protivnika, Šerifa, ovog puta mogao puno lakše skautirati.

– Opasni su na lopti, posebno dva krila Xhixha i Seferi, moramo učiniti sve da to dobro preveniramo. Nadamo se dobroj utakmici, da ćemo biti ozbiljni, što s ovom ekipom nikada nije bilo upitno… nadam se da ćemo ovog puta realizirati šanse.

Jedna-dvije promjene

A Zrinjski bi opet, jer Tirana je barem nominalno slabiji protivnik od Šerifa, trebao stvarati šanse. Posebno jer problema s kadrom – nema. Točnije, problem koji je bio tu protiv Šerifa, nije nestao…
– Jakovljević je i dalje out, ali ide s nama kao psihološka podrška igračima. Za sve njih, ovo je svojevrsna nagrada za učinjeno prošle sezone. Idu isti momci kao i u Kišinjev, izjavio je Jakirović pa se osvrnuo na sastav, na moguće promjene.
– Uvijek je tu trinaest-četrnaest igrača u konkurenciji, a sastav krojimo najviše s mišlju kako prevenirati njihova krila. Međutim, ne bih htio izgubiti naš stil igre pa očekujte možda jednu- dvije promjene.
Podsjećanja radi, u Kišinjevu je igrao sastav Čondrić, Ćorluka, Magdić, Barišić, Bekić, Savić, Zlomislić, Ćuže, Janković, Tičinović, Bilbija – u odnosu na prvi susret sa Šerifom, ispali su Sučić i Jukić, a upali Zlomislić i Janković. 


Savršen stadion

Ne treba opet ponavljati da će oni koji se večeras nađu na travnjaku stadiona Air Tirana morati biti na najvišoj mogućoj razini, iako s druge strane vjerojatno neće biti brza momčad poput Šerifa… ali neki će drugi detalji učiniti Albance opasnima…
– Na njihovom stadionu ne možete vikati ‘leđa’ a da vas svi čuju… jako dobra kulisa, savršen stadion. Tamo je odigrano finale Konferencijske lige. I zato imamo sve uvjete za dobru prezentaciju, da izvučemo dobar rezultat za uzvrat, zaključio je Jakirović uoči svoje treće europske utakmice na kormilu Plemića.

…………………………………..


O pridošlicama…


Zrinjski je i ovog ljeta, iako je ta priča u najavi naginjala drukčijem ishodu, navukao mali milijun novih igrača, a iako mu je ovih dana u glavi samo Europa, Sergej Jakirović se osvrnuo i na te dolaske – jer uskoro bi svi oni trebali u pogon.
– Gazzeta i Drljo nisu spremni, ali imamo vremena što se njih tiče, ocijenio je pa dodao:  S druge strane, Stranput i Ilinković su mladi igrači na koje kao takve ozbiljno računamo i vrlo je dobro što su se već adaptirali… ali ova momčad je takva, svakoga brzo prihvati.


Očekivano na startu nove PL sezone


Premijer liga je počela bez Zrinjskog, jer su Plemići tražili i dobili odgodu svog gostovanja kod Slobode. Ali drugi su igrali i po Jakiroviću pokazali ono što je i očekivano…
– U svakoj utakmici po jedno je poluvrijeme pripalo svakome, ocijenio je šef Plemstva pa se dotaknuo utakmice odigrane u Doboju kod Kaknja, gdje je konjički Igman do nadogradnje svog stadiona odradio svoje prvo premijerligaško domaćinstvo.
– Možda je Igman mogao bolje, ali Široki je u toj utakmici imao fantastičnog golmana. Generalno su tereni jako dobri u ovo doba godine pa možemo očekivati dobar nogomet,  a kad dođu hibridi, u što smo svi sumnjali, bit će to još bolje.  
Njegov Zrinjski kampanju obrane naslova počet će nadolazeće nedjelje – kod kuće protiv Želje koji je u prvom kolu, također kod kuće, odigrao 1:1 sa Leotarom.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

VEZANO

Velež: Rođeni večeras na Malti u lovu na gol zaostatka

urednik

Žižović: Statistiku i tradiciju na stranu, očekujemo tešku utakmicu

urednik

Velež: Drugi poraz u pripremama

urednik