DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: U21 pravilo nalaže rješenje situacije s Čondrićem

Dosad to nisu bile neke ogromne promjene, ali ova koja se najavljuje/očekuje, mogla bi poremetiti planove – ako se situacija ne isprati na odgovarajući način. Ako Zrinjski ne pronađe adekvatnu zamjenu za Josipa Čondrića.


Niko Janković, njegov odlazak u Rijeku, bio je dosad najveći gubitak Zrinjskog ove zime. Dosad, do odlaska Josipa Čondrića koji još nije službeno dogovoren, ali sve su prilike da će se transfer u Astanu dogoditi. Zagrepčanin je za vikend napustio pripreme u Međugorju i otputovao na Istok, stvar je samo detalja, koji za Zrinjski nisu sitni, nezanemarivi, baš kao što nije beznačajan detalj njegove zamjene. Što će napraviti Pod Bijelim brijegom?

Je li Soldo taj?

Josip Čondrić, tu je od listopada 2021. Ne predug period od nekih godinu i kusur dana, ali dojam koji je ostavio – puno je veći. Jer u tom je periodu za Zrinjski odradio 38 utakmica i njih 20 završio bez primljenog gola. Usporedbe radi, iskusnija zamjena, Antonio Soldo, u dresu s lentom također je odradio 38 utakmica, ali u periodu od siječnja 2018., kada je došao u Mostar. I on ima solidan prosjek od 17 utakmica bez primljenog gola, ali u puno dužem vremenskom periodu… puno je manje branio pa je konkretno ove je sezone na golu stajao u samo tri susreta. Je li on zamjena za Čondrića? S obzirom na brojke, vjerojatno ne. Ali nije da bi Zrinjski izvisio ako bi on bio to rješenje. Dakle, što će napraviti Mostarci?

Postojeća rješenja

Trener Krunoslav Rendulić najavio je mogući dolazak još dva igrača – ako klub uspije realizirati/materijalizirati dogovore. Nije precizirao, nije isticao koje pozicije trebaju svježu krv… mada bi se jedan provjeren zadnji vezni lijepo uklopio u trenutni roster. A sada je tu i situacija s Čondrićem… koja je možda relativno svježa nama, dok struka možda od ranije zna za nju. Ako je to istina, Zrinjski bi nakon potpisa Luke Pršlje, 18-godišnjeg vratara koji je stigao iz Dinama II, ove zime mogao potpisati još jednog čuvara mreže. Ili možda ne? Možda se između Solde, Pršlje i 21-godišnjeg Marina Topića ipak krije rješenje za drugi dio sezone.

Možda Topić?

A ako se Pod Bijelim brijegom odluče za rješenje s već postojećim vratarima, učinit će to dobrim dijelom i zbog U21 pravila. Prošle sezone kvotu su ispunjavali Bašić i Savić, dva startera koji su to bili zbog svoje kvalitete, ne godina – pa struka tu nije imala nikakvih problema. Naprotiv. No, sada su njih dvojica otišla pa je izbor dvojice U21 startera ipak nešto škakljivija tema… a koja se ne bi toliko spominjala ako vratar bude jedan od igrača zaštićenog godišta. Konkretno – Topić. U redu, branio je samo jednu utakmicu, u Kupu protiv Zvijezde, ali u Zrinjskom ga sigurno ne bi imali kadru – da ne može dati ruke, pomoći. Na potezu je struka…

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]