DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Uloge i ulog drukčiji u odnosu na zadnji obračun sa Sarajevom

O vaterpolo uvjetima u Novom Gradu i porazu od Borca, drugom ovosezonskom u tri odigrane prvenstvene utakmice, neće se dugo pričati. Jer ubrzani raspored Zrinjskom već za vikend, u nedjelju, Pod Bijeli brijeg dovodi Sarajevo.

Sarajevo je prvo s 14, a Zrinjski posljednji s tri boda.  Ne zvuči kao ravnopravan okršaj… s tim da tu ima jedno veliko ‘ali’. Naime, Sarajevo je odigralo svih svojih osam, a Zrinjski zbog fokusa na Europu samo tri utakmice. Zapravo su i jedni i drugi izgubili po dvije utakmice, ali eto, Bordo tim je imao više utakmica za popraviti dojam, što je učinio – tek kolo prije dolaska u Mostar, nakon četiri vezana susreta pobjede. Drugim riječima, ni jedni ni drugi u derbi ne ulaze u najboljem raspoloženju, ali želje da se to promijeni ne bi trebalo nedostajati. Posebno u Mostaru u kojem se još priča o onom blatnjavom porazu od Borca, što ipak ne bi trebala biti smetnja pripremi za Sarajevo.

‘Borac se bolje prilagodio’


– Ne možete se vi pripremiti na ono, prokomentirao je šef struke Sergej Jakirović utakmicu u Novom Gradu.
– Kad smo došli na stadion i napravili zagrijavanje, sve je bilo divno i krasno. Teren solidan… međutim, kako je nevrijeme nastalo, tražili smo ja i (Goran) Zakarić od sudaca da stanemo desetak minuta. Onda je pao taj gol, nesretni. Jednostavno, u tom se trenutku više nikako nismo mogli prilagoditi na teren, dodao je strateg Plemstva pa priznao da je protivnik odradio bolji posao.

– Borac se bolje prilagodio, mi smo kroz zamjene i kroz neku čudnu formaciju pokušavali doći gore. Bio je to nogometni ragbi, prebaci nekako loptu pa se nadaj grešci protivnika ili nečemu iz prekida, kao što su oni nama dali. Međutim, nismo uspjeli i moramo čestitati Borcu na pobjedi.

‘Izvući pouke’

Još je nešto, osim slabe prilagodne na granično regularne uvjete, upalo u oko. Formacija Zrinjskog, odnosno rotacije unutar momčadi.

– Više je to bilo zbog U21 igrača, osvrnuo se Jakirović na trojicu otraga pa dodao da je ta odluka pala i zbog toga ‘da se Franku (Sabljiću) ostavimo više prostora gore’…
– Imali smo nekoliko problema pred ovu utakmicu. Ali, nije to nikakav alibi, nije to razlog što smo mi izgubili. Mislim da mi možemo bolje i da se moramo bolje prilagoditi na ovakve uvjete. Tada više dolaze do izražaja ovi drukčiji igrači koji imaju malo bolju situacijsku inteligenciju. A bila  je to utakmica na rubu regularnosti. Moramo se okrenuti daljnjim izazovima i izvući pouke, jer možda nas to još negdje čeka. 


‘Sarajevo stvara puno prilika’

U Mostaru to u nedjelju neće gotovo sigurno neće biti slučaj. Ali protivnik će opet biti opasan.  
– U Sarajevu je bilo dosta promjena, došao je i novi trener. Motorični su, dosta kombiniraju i tako dolaze do protivničkog gola. Stvaraju puno prilika, morat ćemo biti na visokom nivou. Po meni je susret Zrinjski – Sarajevo jedan od najvećih derbija u ligi i po trofejima i po imenima klubova, zaključio je Jakirović koji je u zadnjem obračunu sa Sarajevom, iz travnja, s onih više nego uvjerljivih 4:0 osigurao naslov prvaka.
Ovog puta, uloge su nešto drukčije, ali i trenutni ulog.

…………………………………………………………………..

Problematičan kadar – opet  

Zrinjski je protiv Borca imao određenih problema s kadrom, a uoči Sarajeva – oni su i veći. Tako su Frane Maglica i Marin Magdić i dalje izvan terena, od uzvratne utakmice sa Slovanom, baš kao i Silvio Ilinković koji je na toj utakmici dobio udarac u glavu i šavove. Izvan kombinacija je i Mario Tičinović, baš kao i suspendirani Josip Ćorluka o čijem je isključenju protiv Borca (trećem ovosezonskom) Jakirović uoči Sarajeva kazao riječ-dvije.
– Čarlija je krenulo ove sezone. Ja mu mogu, a i ne mogu zamjeriti. U trenutku želite napraviti najbolje i dogodi se što se dogodi. Već sam ga upozoravao kad ima žuti karton da ne ide sto posto u duele. Pogotovo što je to jako daleko od gola.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

Standings provided by SofaScore LiveScoreVEZANO

Zrinjski: Šošić je već ‘u jakom pogonu’

urednik

Od Plemića će se tražiti izdržljivost, kvaliteta, karakter…

urednik

Zrinjski: Profi ugovor potpisao i četvrti član juniorske momčadi

urednik