DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Više razloga za shvatiti Posušje ozbiljno

U redu, Zrinjski je od ovog ljeta na nekoj drugoj razini, igrat će protiv Aston Ville, AZ-a, Legije, ali neće moći pobjeći od domaćih protivnika – kojima neće nedostajati motiva protiv njih se dokazati. Pod Bijelim brijegom to dobro znaju, znaju da Posušje ove srijede ne dolazi u goste da ih nahvali zbog europskog uspjeha.

– Posušje je nezgodna ekipa, po meni su čak kvalitetniji nego prošle sezone, ocijenio je mladi Tarik Ramić, dodajući: Igrali smo s njima generalku i da budem iskren – namučili se.

Dvadesetogodišnji je veznjak ovog je ljeta došao u Zrinjski, upisao je minute u tri susreta (GOŠK, Zvijezda, LASK), a onda se našao u velikoj grupi igrača koje je pokosila stomačna viroza – zbog koje je odgođen derbi sa Širokim.

– Tri dana smo odmarali i onda se vratili treninzima, još hvatamo ritam, rekao je pa se još jednom osvrnuo na idućeg rivala, na ekipu za koju između ostalog igraju dojučerašnji Plemići Karlo Kamenar i Nikola Mandić, na tu prvu od ukupno četiri zaostale prvenstvene utakmice…

– Dobili su 4:0 (Slogu), napunili se samopouzdanjem, ali vjerujem u nas, u naše europsko iskustvo, kvalitetu.
Nakon Posušja, na red će doći Sarajevo, a onda će,u srijedu 21. ovog mjeseca, Pod Bijeli brijeg stići AZ, počet će skupna faza Konferencijske lige…

– Drago mi je da smo dobili ekipu iz Premier lige, htjeli smo nekog atraktivnog, idemo se boriti sa svima… vjerujem da nekoj ekipi možemo oduzet bodove, nada se Ramić kojeg je dio navijača zapamtio po grešci u Linzu kod LASK-a, s tim da su oni realnijeg pristupa odmah odmahnuli rukom i rekli ‘mlad je, ima vremena’.

Kako god bilo, Ramić će sigurno biti unutra, u široj ili užoj konkurenciji, dok će se na novopridošle Luku Lukanovića, Stipu Radića i Andriju Balića vjerojatno sačekati, ponajviše radi njihove forme koja nije na optimumu. A struka na čelu s Krunoslavom Rendulićem ne može si dopustiti da u ovu prvu utakmicu nakon iscrpljujućih kvalifikacija u Europi, nakon masovne stomačne viroze i reprezentativne pauze, uđe s igračima koji su na pola. To nikako.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

VEZANO

Potjera u Mostaru: Službenim autom bježao policiji, prijetio pištoljima, odbio alkotest…

urednik

Široki: Na Pecari mogu početi navijati za Zrinjski

urednik

Dvoje preminulih u mostarskoj ‘covid-bolnici’

urednik