DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Za rezultatski savršen udarni dio priprema – još Makedonci

Druga utakmica, druga pobjeda. Zrinjski dosad perfektno odrađuje pripreme u Međimurju. Ostaje još jedna utakmica da zaista možemo reći kako je prije povratka u Mostar i uoči finalnog uigravanja pred Ligu prvaka – odrađen savršen posao.

Nakon 2:1 kontra Mure od prije par dana, Zrinjski je za vikend igrao i drugu utakmicu priprema. S druge strane stajao je povratnik u HNL, Varaždin – neki će reći bukvalno stajao. Jer primio je tri komada – Postonjski je u 38. minuti postigao autogol, u 45. minuti precizan je bio Sabljić, u nastavku je konačnih 3:0 postavio Jukić.


Dva puta po 60

Bio je to donekle specifičan duel, ali samo zbog činjenice da se igralo dva puta po 60 minuta. Čondrić, Ćorluka, Memija, Magdić, Maglica, Savić, Sučić, Tičinović, Janković, Ćuže i Mandić igrali su u prvih sat vremena, Soldo, Gulišija, Brekalo, Bekić, Mijatović, Kozina, Zlomislić, Kamenar, Malekinušić, Jukić i Sabljić, odradili su nastavak… s tim da je Sabljić ušao u 46. minuti.
I dalje to nije bio najbolji mogući Zrinjski, jer između ostalih, i dalje su bez pripremnih minuta rekordni strijelac Nemanja Bilbija i standardni stoper Hrvoje Barišić koji su bili s reprezentacijom, još ne igra ni Slobodan Jakovljević, ali to mogu biti samo ohrabrujući detalji. Jer sa njima će Zrinjski, trebao bi, biti u nekoj višoj dimenziji.

‘Lijepo iskustvo, ali…’

– Lijepo iskustvo na dobrom terenu, komentirao je šef struke Sergej Jakirović pa se fokusirao na one lošije aspekte ove druge provjere.
– Moramo puno bolje braniti kontre  – nedopustivo je da se na otvorenu loptu ne spuštamo, da nemamo povratnu trku. Za ono što slijedi, u Ligi prvaka, morat ćemo bolje. Imao je i Varaždin svoje prilike, ali kad smo poveli, onda im više nismo ništa dozvolili… Nismo primili gol, što je jako važno, dodao je.
Kadar je manje-više dobrom stanju nakon Varaždina, no došli su svježi problemi.
– Brekalo i Zlomislić su izišli radi ozljeda, vidjet ćemo što to nosi… Već smo bez standardnih stopera Jakovljevića i Baršićića morali kemijati, ali priveli smo utakmicu kraju.
A najavljena su i nova imena.
– Tražit ćemo igrače za zaštićeno godište. Bit će bolja konkurencija, da se ne uspavaju. Sučiću će trebati vremena, ali vidjelo se kad se malo opustio što zna. Drago mi je da je Sabljić zabio.

Sutra protiv Škendije

Idući meč planiran je za utorak u Sloveniji (Stojnci) protiv makedonske Škendije. Sergej Jakirović vjerojatno će drukčije podijeliti minute, ali očekivanja, iako je to ‘samo još jedan prijateljski duel’, sigurno će biti postavljena jednako visoko. Jer bliži se Liga prvaka, jer je sve manje i manje dana do gostovanja Šerifa u Mostaru (6. srpnja), jer Jakirović uvijek, radilo se o pripremama ili natjecateljskom meču, od ekipe traži maksimum.
Tražit će to od Plemstva i sutra, u toj trećoj od ukupno pet planiranih duela do Lige prvaka. A koliko god po nekima ti pripremni rezultati znali zavarati, Jakirović ih očito drži važnima. Kako god bude, u srijedu će Plemstvo nazad put Hercegovine u koju bi bilo poželjno vratiti se s maksimalnim samopouzdanjem.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

VEZANO

Dudić produžio s Rođenima

urednik

Naš je nogomet i prije korone bio bolestan, a to će ostati i nakon pandemije

urednik

Velež: Rođeni na Malti moraju imati posjed

urednik