Hrvatska

Merzel osuđena na 7 godina zatvora! Bivša županica odmah ide u Remetinec

Zbog niza koruptivnih kaznenih djela na sedam godina zatvora na zagrebačkom Županijskom sudu u utorak je nepravomoćno osuđena bivša SDP-ova sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel, a kako je osuđena na preko pet godina iz sudnice će morati izravno u zatvor u Remetincu, objavio je Jutarnji list.

Uz Lovrić Merzel, zbog korupcije su proglašeni krivima i bivši predsjednik Nadzornog odbora Cesta Sisak Silvijo KobeščakBernard Popec koji je županiji iznad cijene prodao zgradu za Hitnu pomoć i nećak bivše županice Dalibor Rožanković, optužen da je kupnjom apartmana oprao novac koji je Lovrić Merzel primila kao mito.

Kobeščak je osuđen na godinu dana zatvora, dok su Rožanković i Popec dobili po godinu i pol dana iza rešetaka.

Uskokovom optužnicom bili su obuhvaćeni poduzetnik Željko Žužić koji se nagodio s tužiteljstvom nakon što je 2016. priznao da je bivšoj županici dao sto tisuća eura mita pa je osuđen na uvjetnu kaznu od godinu dana s rokom kušnje od četiri godine te bivši čelnik Hrvatskih šuma Zvonko Rožić koji je nakon nagodbe s Uskokom osuđen na osam mjeseci zatvora uvjetno na dvije godine.

VEZANO

Emir Šarić i Hasib Bijelić osuđeni na po 12 godina zatvora

urednik

Bračni par osuđen za trgovinu ljudima

urednik

Depp dobio tužbu za klevetu protiv Amber Heard: Mora mu platiti 15 milijuna dolara!

urednik