DNEVNI Lifestyle

5 pravila ljepote

Svakodnevno se trudimo oko izgleda svog tijela. No neka pravila ljepote često zanemarujemo.

1. Štiti svoju kožu od sunca!

Obvezno i bez iznimke štitite svoju kožu od štetnih sunčevih zraka. I to ne samo tijekom ljetnih mjeseci i sunčanih dana. Zrake se probijaju i kroz oblake i tijekom ostalih godišnjih doba. Štetne sunčeve zrake ubrzavaju proces starenja kože, a uz to povećavaju rizik oboljenja od raka kože.

2. Njeguj ruke i stopala!

Lijepe i njegovane ruke ostavljaju dobar dojam. Dovoljna je minimalna njega kako bi zablistale – koristite bogatu kremu za ruke i pazite na izgled svojih noktiju. Isto vrijedi i za stopala.

3. Brini se i za kožu vrata i dekoltea!

Većina žena čisti i njeguje kožu lica, a zanemaruje kožu vrata i dekoltea. Možda niste znali, no koža upravo na tim dijelovima je izuzetno osjetljiva i na njoj se prije javljaju bore nego na licu.

4. Uvijek skidaj šminku!

Naravno, dogodi se da se vratimo umorne i pripite u kasne noćne sate. Jedina pomisao nam je leći u topli i udobni krevet. No ostaci šminke, znoj i druge razne nečistoće začepljuju pore i stvaraju prištiće i druge vrste iritacije, poput crvenila.

5. Spavaj dovoljno!

Dovoljno sna potrebno je ne samo našem organizmu kako bi normalno funkcionirao tijekom dana nego i našoj ljepoti. Ljudi koji ne spavaju dovoljno lakše se debljaju. Uz to zbog manjka sna pati i naša koža. Spavajte između šest do osam sati dnevno. 

VEZANO

Tajne za ljepši izgled

urednik

Iskoristite prirodu za ljepotu

urednik