DOM

MLADI LJUBUŠACI PRIKUPILI 5.000 KM ZA OBNOVU GLAZBENE ŠKOLE U SISKU

Sisačka Glazbena škola Frana Lhotke u potpunosti je stradala tijekom nedavnog potresa. Njen gubitak katastrofalan je za glazbeni život ovog kraja, stoga su sve snage upregnute kako bi ponovno zasjala i bila na radost tamošnjih mladih glazbenika.

Svjesni da se nalaze u teškoj situaciji, pomoć su im na svojevrstan način pružili učenici Glazbene škole Ljubuški, koji su nedavno organizirali humanitaran koncert i tako prikupili 5.000 KM.

– Ponosni smo i sretni jer smo u ovim teškim vremenima i ograničavajućim okolnostima ipak uspjeli prikupiti lijep iznos i pokazati kolegijalnost i solidarnost onda kad je najviše potrebno, poručili su iz Glazbene škole Ljubuški.

Naime, koncert je organizirala Glazbena škola Ljubuški, uz suorganizatore Grad Ljubuški i HKD Napredak, a cjelokupan iznos, kako su priopćili, uplaćen je na namjenski račun otvoren za novčane donacije za obnovu zgrade Glazbene škole u Sisku.

Na svom Facebook profilu, iz GŠ Ljubuški uputili su zahvalu publici, medijima, kao i svima ostalima koji su pomogli da ostvare svoj cilj.