DOM VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO Garsonijera na četiri kotača od 27 kvadrata

Romotow je mobilni dom koji nudi unikatni prostor za život na kotačima. Unutrašnjost se okreće za 90 stupnjeva po stisku gumba te otkriva zapanjujući prostor za druženje i zabavu. U središtu je dnevni boravak koji se pritiskom na gumb okreće i proširuje prema van za oko 70 posto, piše punkufer.hr.

Romotow ima dimenzije 9,1 x 2,5 metara te pruža oko 27 kvadratnog metra prostora.

Dizajnirala ga je novozelendska tvrtka W2, točnije građevinski inženjer Stuart Winterboum u suradnji s arhitektom Mattom Wilkiejem i graditeljem brodova Nicom de Meyem koristeći kompozitne tehnologije. Oni tvrde da je Romotow napravljen da traje desetljećima.

“Ovo je ultimativan način za istraživanje svega što priroda pruža iz udobnog i lijepog doma,” rekao je glasnogovornik tvrtke W2.

Na ovom modelu radilo se čak šest godina, a želja je bila stvoriti prostranije i ugodnije mjesto za mobilni život. Iako Romotow kamper prikolica, fleksibilni dizajn omogućava da se prostor iskoristi i kao mobilni ured, trgovina, kamion za posluživanje hrane (tzv. Food truck) i slično.

Procjenjuje se da Romotow stoji oko 350.000 dolara, odnosno oko 2,2 milijuna kuna. Kako izgleda i funkcionira, pogledajte u YouTube videu.