GASTRO

Hrskava pastrmka iz rerne

Ukusna i hrskava pastrmka pečena u rerni.

Sastojci:

– 4 pastrmke

– 2 kašike kukuruznog brašna

– 2 kašike prezli

– 2 kašičice majčine dušice

– 1 kašičica bijelog luka u prahu

– 2 dl bijelog vina

– so

– maslinovo ulje

Priprema:

Pastrmke očistite i osušite paprinim ubrusom. Malo ih posolite sa svake strane i iznutra.

Na plitkom tanjuru pomješajte kukuruzno brašno, prezle, bijeli luk u prahu i majčinu dušicu.

Svaku pastrmku uvaljajte u tu smjesu, pa ih složite na tepsiju koji ste malo nauljili maslinovim uljem.

Pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni, nakon što gornja strana ribe porumeni, okrenite, pa prelijtete sa 2 dl vina i pecite dok druga strana ne porumeni i vino ispari.

Poslužite sa limunom, blitvom i krompir salatom.

Izvor: Coolinarika

VEZANO

Recept: Punjena pileća prsa

urednik

Keksići od zobenih pahuljica

urednik

Mafini sa borovnicama

urednik