– 250 g pilećih fileta
– 100 g poriluka
– 100 g očišćenog, neprženog kikirikija
– 1 kašičica sjeckane ljute papričice
– 100 ml ulja
– 1 kašika gustina za posipanje i još 1 kašika gustina
– 50 ml soja sosa
– 2 čehna bijelog luka
– 1 kašičica đumbira
– 100 ml vode
– 50 ml bijelog vina
– 1 kašičica suhog biljnog začina
Priprema:
Pileće filete operite, osušite, isjecite na kockice i pospite gustinom.
Poriluk isjecite na kolutiće, a bijeli luk sitno isjeckajte.
Na zagrijanom ulju kratko prepecite kikiriki, pa ga izvadite i stavite na tanjir.
Na istoj masnoći pecite piletinu oko 10 minuta, pa je također i stavite na tanjir. Na istoj masnoći prepecite ljutu papričicu i poriluk.
Piletinu i kikiriki vratite u tavu i sve dobro pomješajte sa porilukom.
Gustin razmutite sa vodom, dodajte sjeckani bijeli luk, soja soso, đumbir, vino i suhi biljni začin.
Ovom mješavinom zalijte prepečenu piletinu i sve zajedno kratko prokuhajte.
Piletinu sa kikirikijem poslužite sa kuhanom rižom.
Prijatno!
- U novom broju donosimo
- BEĆIROVIĆEV KABINET ODGOVORIO RUSIMA: Znate li gdje se nalazite?
- Još jedan hvale vrijedan projekat Udruženja “Zajedno za naš grad”: Najgrađeni najuspješniji učenici
- POTPISALI DVA SPORAZUMA: HDZ BiH i ‘Osmorka’ kreću u formiranje nove Vlade FBiH
- Predstava Tarika Filipovića ‘Sex & glad / Doktor za one stvari’ na zahtjev publike ponovo u Mostaru