GASTRO

Supernamirnice koje dokazano tope mast

Želite seksi i ravan trbuh? Osim vježbanja, u realizaciji te želje pomoći će vam i supernamirnice koje dokazano tope mast na trbuhu i pridonose jačanju mišića toga dijela tijela. Svakako je potrebno u život uvesti vježbanje, ali i namirnice koje će vam pomoći u vašoj misiji za ravan i seksi trbuh!

Avokado
Ova voćka obiluje nezasićenim mastima koje ulaze u kategoriju zdravih masti. Istraživanja su pokazala da je avokado izvrstan za osjećaj sitosti, a da pritom ne deblja. Uočeno je da avokado posebno dobro djeluje na područje oko struka te da pridonosi smanjenju masti na tom dijelu tijela.

Zeleni čaj

Stručnjaci kažu da tri šalice zelenog čaja dnevno potiču metabolizam i sagorijevaju 30 kalorija na dan. Osim za vitku liniju, zeleni čaj je dobar i za otapanje celulita, zato neka vam se nađe pri ruci.

Jogurt
Tajnu jogurta znaju svi oni koji nemaju masne naslage na trbuhu, ali ih muči nadutost koja vizualno povećava trbuh. Tu u pomoć priskače jogurt koji je izvrstan za problem nadutosti jer potiče brži rad crijeva i omogućava lakšu probavu.

Borovnice
Ako želite ravan i seksi trbuh, ovo je voće neizostavno. Borovnice su antioksidant koji potiče brže sagorijevanje kalorija. One ubrzavaju protok krvi i sprječavaju nakupljanje masti, posebno u predjelu trbuha. To je potvrdilo nekoliko istraživanja.

Čokoladno mlijeko

Čokoladno mlijeko pridonosi izgradnji mišića pa nije zato čudno što je česti napitak koji koriste sportaši. Čokoladno mlijeko sprječava oštećenje mišića i pridonosi njihovoj čvrstoći. Prevedeno, to znači da će vam pomoći u izgradnji seksi mišića na trbuhu.

Povrće sa žara

Povrće sa žara sadrži jako malo kalorija i idealno ga je konzumirati za doručak i ručak. Odaberite povrće koje volite i začinima nadopunite okus.

Sardine i tost

Sardine su bogate omega-3 masnim kiselinama koje su bitne za naš organizam, čuvaju zdravo, a liječe bolesno srce. Sardine su zdrave, a i idealne za smanjenje kilograma jer imaju mali broj kalorija. Uz sardine možete pojesti 2-3 kriške tosta.

Rajčice

Rajčice su najveći izvor likopena. Osim što smanjuju rizik od nekih vrsta raka, likopen je savršen antioksidant za našu kožu te se smatra i da štiti od opeklina. I usput, likopen se bolje apsorbira ako je prerađen u kečap, sok ili bilo koji drugi proizvod od rajčice.

Orašasti plodovi

Iako su orašasti plodovi uglavnom vrlo bogati kalorijama i mastima, tipičan su primjer kako podaci o hranjivoj vrijednosti s etiketa ponekad mogu zavaravati. Orašasti plodovi stimuliraju hormon serotonin koji ubrzava metabolizam, potiče dobro raspoloženje, smanjuje apetit i pomaže u očuvanju zdravlja srca i krvnih žila. Više je istraživanja potvrdilo kako ljudi koji jedu umjerene količine orašastih plodova pokazuju bolje rezultate u mršavljenju, unatoč činjenici da prosječno unose i dvjestotinjak kalorija više.

Crno vino

Znanstvenici već dugo vremena znaju da crno vino u sebi sadrži piceatanol, sastojak koji usporava rast masnih stanica, što znači da umjerene količine crnog vina u vašoj prehrani zapravo pomažu pri mršavljenju, a ne debljanju, kako biste mogli pomisliti. U normalnim okolnostima, novoformiranoj masnoj stanici treba deset dana da postigne punu zrelost, nakon čega ju je vrlo teško uništiti klasičnim vježbanjem i dijetom. Zanimljivo, kad u tijelu imamo piceatanola, on potpuno onemogućava masnim stanicama da potpuno sazriju, zbog čega se taj sastojak već nekoliko godina proučava u sklopu potencijalnog lijeka protiv pretilosti.