Lifestyle

Jutarnje sunce topi kilograme

Sunčanje bi moglo postati ključan element borbe protiv viška kilograma, barem tako tvrde istraživači koji su proučavali utjecaj jutarnjih sunčevih zraka na težinu ispitanika.

Nakon sedam dana pokazalo se da oni koji su tijekom jutra bili više izloženi sunčevim zrakama imaju manji indeks tjelesne mase od onih koji su izbjegavali izlaganje suncu, a taj je rezultat bio postignut bez obzira na aktivnost, dob i prehranu.

Za sada znanstvenici nisu potpuno sigurni što je to što izaziva ovakav učinak, no postoje dvije teorije. Po prvoj, izlaganje suncu tijekom jutra usklađuje naš unutarnji tjelesni sat i uravnotežuje raspored spavanja, što opet igra veliku ulogu u postizanju učinkovitosti metabolizma koji će uzrokovati gubitak kilograma. Druga teorija tvrdi da je jutarnja sunčeva svjetlost bitno intenzivnija od popodnevne ili predvečernje, jer sadrži veću količinu plave svjetlosti koja ima najjači utjecaj na naš dnevni ritam. Bez obzira na to koja od teorija je točna, ostaje činjenica da ćete gubiti kilograme ako se izlažete sunčevim zrakama između 8 i 12 sati ujutro, a dovoljno će biti dvadesetak minuta do pola sata svakog dana.

VEZANO

I kupaći kostimi otkrivaju vaš karakter

urednik

Visoka koncentracija mikroplastike na dnu mora

urednik

Osjećajte se dobro na plaži!

urednik