Lifestyle

LJETNI ŠEŠIRI: Najbolja zaštita za osjetljivu kožu lica

Pri odabiru odgovarajućeg modela i boje šešira imajte na umu da šešir nije dovoljno uskladiti samo s odjećom. Tjelesna građa i oblik lica nepogrešive su smjernice koje će vas voditi i pomoći vam da pronađete pravi model. Dvojite li pri odabiru i ne znate biste li kupili šešir uskog ili širokog oboda, jednobojni ili s uzorkom, prije odabira dobro proanalizirajte svoj vanjski izgled.

Čuva kožu lica

Za osjetljivu kožu lica nema bolje zaštite od sunca od šešira. No, bez obzira na tip kože, šešir će pri višesatnom izlaganju suncu kožu čuvati od izravnog udara štetnih zraka, očuvat će njezinu mladolikost i spriječiti prijevremenu pojavu bora. Ako ste sitnije građe i nižeg rasta, odaberite šešir s malim obodom i malim klobukom u pastelnim nijansama. Izbjegavajte velike šešire upadljivih uzoraka jer ćete izgledati niži nego što jeste. Izbjegavajte šešire s visokim klobukom ako ne želite dodatno istaknuti visok stas. Zamamno ćete izgledati u elegantnim šeširima širokog oboda, ali i u jednostavnim slamnatima.
Malo punašnijim ženama savršeno će pristajati šešir sa širokim čvrstim obodom i upadljivim, okomitim prugama. On će dati ravnotežu punačkoj figuri, izdužiti je i učiniti vizualno vitkijom. Imate li usko lice, najbolje će vam pristajati šeširi istaknutog oboda poput slamnatog šešira “panama”. Šešir možete spustiti na čelo sve do obrva. To će vizualno skratiti duguljasto lice. Dobro će vam pristajati modeli s vodoravnim prugama i jednobojni šeširi. Izbjegavajte točkaste uzorke te šešire jarkih cvjetnih uzoraka.

Šešir za okruglo lice

U šeširu s visokim klobukom, istaknutim obodom i oštrim kutovima najbolje ćete izgledati imate li okruglo lice. Klobuk i obod neka budu tek neznatno širi od vaše glave. Najbolje će vam pristajati jednostavni modeli neupadljivih boja poput bijele, maslinaste, mornarsko plave te boje šljive ili kestena.

VEZANO

Što sve liječe more i sunce?

urednik

Šta od moreplovca možemo naučiti o ovom specifičnom načinu života

urednik

Top 20 najsigurnijih europskih destinacija od korone

urednik