LJUBAV&SEKS

Kako postići ravan i seksi trbuh?

Nema osobe koja ne želi imati ravan trbuh i uži struk. Trbuh je mjesto na kojem se zadržava najveći broj masnih stanica zbog čega je s njega najteže skinuti višak tjelesnih naslaga. Većina nas zna glavne vježbe koje pomažu izgraditi mišiće, ali ponekad sama vježba nije dovoljna, jer dijeta ne pomaže ili nas jednostavno sprječava obična lijenost. Stoga pogledajte nekoliko savjeta koji će promijeniti vaš pristup ka putu do savršenog trbuha.

Mršavljenje

Ako imate višak kilograma, morat ćete smršavjeti. Dijetetičar vam može pomoći izračunati vašu idealnu težinu prema vašoj visini i tjelesnom tipu. Najbolji način da izgubite težinu je kroz trening s utezima. Ipak, ovakve vježbe trebale bi se obavljati pod stručnim nadzorom trenera. Ona pomaže izgubiti težinu i sagorijevati kalorije, ali i u  izgradnji mišića.

Dijeta

Nemojte jesti brzo. Brzo jedenje dovodi do prejedanja. Razmislite o tome kakvog je hrana okusa i žvačite temeljito. Izbacite iz prehrane masnoće i brzu hranu jer oni ni u kojem slučaju nisu dobri za zdravlje. Također, ako se ne želite prejedati, 10 minuta prije obroka  popijte čašu vode.

Vježbanje

Da biste dobili najviše iz vašeg treninga, raspodijelite vježbe u setove. Uradite jedan set pa odmorite te zatim nastavite s vježbama. Vaše tijelo treba raditi svaki dan kako bi se potrošile kalorije koje ste unijeli u organizam. Što više krećete, to je bolje. Povećavanje vježbi radite postupno i u setovima.

Nemojte žuriti
Vježbe radite polako. Ne žurite u ponavljanju. Sporije kretnje će vam pomoći u postizanju boljih rezultata.


Kontinuiran bol
Ako ranije niste vježbali bol nakon prvog vježbanja, sasvim je uobičajen. Međutim, konstantna bol može signalizirati da nešto nije u redu. Ako su bol i zatezanje prisutni na jednom mjestu obično zajednički, potrebno je prestati odmah i odmoriti nekoliko dana. Ako se bol i dalje nastavi, potražite savjet liječnika.