Lifestyle

Zabavnim aktivnostima do savršenih nogu

Hodanje, ples i preskakanje konopa mogu učiniti čuda za izgled vaših nogu. Da biste imali lijepe noge, nije nužno jako puno muke. Promjena svakodnevnih navika i uvođenje nekih zabavnih aktivnosti mogu napraviti čuda za tonus vaših nogu. Najvažnije je kretanje i izbjegavanje predugog sjedenja kao i križanja nogu kad sjedite.

Ovih nekoliko zabavnih aktivnosti daje jednako dobre rezultate kao i ciljane vježbe u teretani.

1. Hodanje

Pješačite na posao, od auta do kuće i posla i obvezno koristite stube umjesto dizala. Hodanje po stubama je odlično za istovremeno toniranje svake skupine mišića u nogama. U rukama nosite vrećice namirnica, rasporedite jednaku težinu u svaku ruku, a tako možete vježbati tijekom kupnje s punim košarama i dok pješačite kući ili hodate po stubama. Hodanje poboljšava cirkulaciju.

2. Vožnja bicikla

Vožnja biciklom na posao ili u slobodno vrijeme odlična je vježba za noge, ali ako niste u mogućnosti voziti bicikl u gradu, dobra zamjena je sobni bicikl ili steper. Ova vježba je dobra za mišiće lista, ali jača i bedra.

3. Ples

Zabavna aktivnost u paru i u društvu, ali i kad ste sami kod kuće. Upalite glazbu po svom ukusu i dajte si oduška kad vas nitko ne gleda. Ako volite izlaziti u klubove, plešite satima u visokim potpeticama. Plesom oko šipke, trbušnim plesom i salsom ćete održavati kondiciju, a i odlično se zabaviti.

4. Kod kuće vježbajte uz DVD

Joga i pilates su odlični za noge. Joga zahtijeva dugo zadržavanje određenog dijela tijela u istom položaju što jača i tonira mišiće, a u pilatesu je potrebno ponavljanje određenog pokreta, a to također učvršćuje mišiće, piše she.hr. Ukoliko vam trenutačno kućni proračun ne dopušta da upišete neku od ovih aktivnosti u specijaliziranim fitnes studijima, postoje DVD tutorijali pomoću kojih možete vježbati i kod kuće. Sve što vam treba je dobra volja i samodisciplina.

5. Igra s djecom na igralištu

Ako imate djecu, onda znate da je trčanje za njima i igranje dobra tjelesna aktivnost. Iskoristite sprave na dječjim igralištima za vježbanje.

6. Preskakanje konopa

Ova zabavna aktivnost koja vraća u djetinjstvo vrlo je zdrava i fantastična za noge.

7. Plivanje i trčanje

Jedna od najboljih sportskih aktivnosti za mišiće cijelog tijela pa tako i za noge je plivanje. A trčanje po brdovitim terenima daje najbolje rezultate.

8. Timski sportovi

Nije jednostavno skupiti nekoliko žena za formiranje ekipe za neki timski sport, ali kad god imate priliku, nemojte propustiti uključiti se u tenis, odbojku, nogomet, košarku, kuglanje i golf. A na rolanje i skejtanje, ukoliko ne možete nagovoriti prijateljice da idu s vama, možete i sami ili s psom, ako ga imate.