ZDRAVLJE

Dječji vrtić Ljubuški promiče važnost tjelesne aktivnosti

Danas se obilježava Međunarodni dan tjelesne aktivnosti.Tim povodom Dječji vrtić Ljubuški u suradnji sa sportskim klubovima iz Ljubuškog započeo je tjelesne aktivnosti u vrtiću čime promiče važnost tjelesne aktivnosti u predškolskoj dobi.

Danas su ovaj vrtić posjetili direktor NK Ljubuški Branko Zadro i trener Marin Pavlović  koji su s djecom odigrali pravi nogometni trening. Djeci su pokazali nekoliko nogometnih vještina i odigrali nogometnu utakmicu.

“Svi smo obogaćeni za jedno novo iskustvo, a promocija sporta u našem vrtiću pridonijela je njihovom pravilnom i zdravom rastu i razvoju.

Pozivamo i ostale sportske klubove da nam se jave te tako produžimo još jedna tjedan tjelesnih aktivnosti u Dječjem vrtiću Ljubuški”, navode iz vrtića.

Tjedan tjelesne aktivnosti u Dječjem vrtiću Ljubuški” održava se s ciljem poticanja cjelovitog razvoja i zadovoljavanja osnovne dječje potrebe za igrom, kretanjem i sportskom aktivnošću te uvođenje djece u osnove različitih sportskih programa.

Ciljevi sportskih aktivnosti su očuvanje, unaprjeđivanje i poboljšanje zdravlja djece i njihovog psihofizičkog razvoja, bogaćenje dječje spoznaje o navikama zdravog načina života i poticanje dječje radoznalosti te sudjelovanja u različitim sportskim aktivnostima.

“Sljedeći tjedan svaki dan će nam doći drugi sportski klub koji će predstaviti djeci i odgajateljicama svoj sport. Želimo da djeca zavole sport i nauče kako treba redovito vježbati te se kretati što je više moguće kako bi bili zdravi”, priopćili su iz Dječjeg vrtića Ljubuški.