ZDRAVLJE

Istaknite adute uz idealan badić – grudi povećavaju školjkice i volani, a pruge izdužuju figuru

Želite li naglasiti svoju visinu, predlažu se modeli bikinija visokoga kroja i jednodijelni kostimi. Od vizualnih efekata jedan od najpopularnijih svakako je onaj s uspravnim prugama jer daje naglasak na visinu i vitkost, prenosi 24sata.hr.

Jedna od ljetnih dilema je i biranje idealnoga kupaćega kostima, koji posljednjih sezona dolaze u mnogo raznih stilova, od majušnih bikinija do retro varijanti s visokim gaćama i minimalističkih jednodijelnih modela.

– Popularni su mnogi trikovi kojima možemo istaknuti adute, a istodobno prekriti, umanjiti vidljivost dijelova koje ne želimo da se toliko ističu. Ako želite sakriti svoje nedostatke, odaberite jednostavne modele i tamne boje. Za one koji žele sakriti trbuh, predlažem modele s visokim strukom ili jednodijelne kupaće kostime. U novije vrijeme traženi su modeli kupaćih kostima napravljeni od specijalnih tkanina za oblikovanje, koji pomažu u skrivanju nedostataka – kaže nam Talijanka Anna Toscani, Woman Beachwear Project Manager iz tvrtke Yamamay.

Želite li naglasiti visinu, odnosno dodati par vizualnih centimetara, stručnjakinja predlaže modele bikinija visokoga kroja i jednodijelne kupaće kostime, a nipošto gaćice s tankim vezicama. U skladu s tim – nisko rezane gaćice i hlačice vizualno skraćuju noge.

Ako želite vizualno naglasiti ili povećati grudi, tu su detalji poput nabranih vrpca i volana. Od vizualnih efekata jedan od najpopularnijih svakako je onaj s uspravnim prugama jer daje naglasak na visinu i vitkije tijelo.

– Predlažem da svakako izaberete neki uzorak koji vam se sviđa, uživat ćete u tome i to će se na vama vidjeti – savjetuje Anna. Kad ljudi nose nešto što je u skladu s osobnošću, primjerice vesele uzorke ili boje, to je očito, a pravilo vrijedi i za plažu.

Što se tiče trendova, Toscani ističe jednodijelne kupaće kostime, bikinije i trikinije (hibrid jednodijelnog i dvodijelnog).

– U trendu su i svjetlucavi tekstili te razni detalji za ukrašavanje, kao što su šljokice, resice, perle, razni izrezi, asimetrije i slično. Od boja i motiva tu su fluo nijanse, animal print, pepita, točke, geometrijski uzorci – komentirala je Anna. Posljednjih godina u modi su jednodijelni badići, koji se nose i na hlačice i suknje. Tako postaju gotovo dio svakodnevnog outfita kad je o odmoru riječ te mogu zamijeniti top ili majicu.