ZDRAVLJE

Navike koje će sačuvati vaše zdravlje

Young woman waking up happily, after a good night sleep

Ispod navodimo pet zdravih navika koje možete lako ukomponirati u svoju dnevnu rutinu, najbolje između zvonjave budilice i odlaska na posao. Ovi savjeti su jednostavni, a pomoći će vam da budete zdraviji i svakodnevno svježi.

Istegnite se u krevetu

Umjesto da dan započnete gunđanjem, započnite rastezanjem u krevetu. Na taj način potaknut ćete cirkulaciju krvi.

Prije doručka popijte čašu vode

Nakon što ste odspavali 8 sati, vašem tijelu voda je potrebna jednako kao i hrana. Prije nego što posegnete za čajem, kavom ili sokom, popijte čašu čiste vode. Dobro hidratizirano tijelo mnogo bolje funkcionira.

Doručkujte

Doručak je zaista najvažniji dnevni obrok. Doručkom osiguravate potrebne kalorije za funkcioniranje tijela, a i vaš mozak će bolje raditi pojedete li doručak.

Pokrenite tijelo

Vježbanje ujutro jednako je kao da svome tijelu dadnete čašu fizičkog kofeina. Ako ne možete odvojiti dovoljno vremena za cijeli program vježbanja, s 10 minuta ćete također postići zadovoljavajući učinak.

Recite ‘ne’ drugoj šalici kave

Posebno ponedjeljkom doći ćete u napast posegnuti za drugom šalicom kave u uredu, ako ste prvu popili već kod kuće. Dodatni kofein vjerojatno će vas učiniti anksioznima i povećati frekvenciju srca. Radije se odlučite za neki biljni čaj.