Mostar ZDRAVLJE

Novi suvremeni uređaj PET/CT koji je nabavila Poliklinika Vitalis mogao bi spasiti tisuće života

Poliklinika Vitalis u konstantnom nastojanju da svojim pacijentima omogući najnaprednije i najpreciznije dijagnostičke pretrage i liječenje visoke kvalitete, ovih je dana podigla svoju kvalitativnu ljestvicu i kad su u pitanju onkološki bolesnici. Kupnjom suvremenog uređaja PET/CT, bez kojeg je nezamisliva i suvremena onkologija, nastoji zastrašujuću statistiku smrtnosti stanovništva u BiH od zloćudnih bolesti značajno smanjiti, te spasiti i produžiti tisuće ljudskih života.  S druge strane, po ovu zdravstvenu uslugu pacijenti više neće morati ići u susjedne zemlje.

PET/CT se primarno rabi u dijagnostici zloćudnih bolesti, dijagnostici nepoznatog primarnog tumora, kliničkom praćenju bolesnika, procjeni proširenosti zloćudne bolesti i učinka liječenja. Također se koristi u prognozi i praćenju tijeka i ishoda zloćudnih bolesti te odgovora na različite medikamentozne, kirurške ili radioterapijske postupke. PET/CT se rabi i nakon završenog liječenja u svrhu otkrivanja ostatne bolesti, otkrivanja recidiva, odnosno povrata zloćudne bolesti i metastaza te kao pomoć pri određivanju polja zračenja.

Kako je u fokusu Poliklinike Vitalis kvaliteta usluge, osigurala je sigurnosne i tehničke standarde te educirala svoje osoblje u inozemstvu, vodeći se izgradnjom izvrsnih timova i stavljanjem potreba drugih na prvo mjesto. Pacijenti se od 15.09. već mogu naručiti za pregled.  Čak 30-50% različitih oblika zloćudnih bolesti se može spriječiti, ako se rano dijagnosticiraju i odgovarajuće liječe. Primjena PET/CT u Poliklinici Vitalis će nedvojbeno rezultirati visokokvalitetnoj skrbi i vrhunskim standardima sigurnosti pacijenata.

VEZANO

Mostarska privatna poliklinika započela serološka testiranja na Covid-19

urednik

Obavijest o početku rada PET/CT uređaja u Poliklinici Vitalis Mostar

urednik