ZDRAVLJE

NTC radionice: igrom razvijaju intelektualne sposobnosti kod djece

Kažu da je najvažnije razdoblje za razvoj mozga do 12. godine života, a osobito u prvim godinama. Iz ovoga je vidljivo koliko je važna uloga nas roditelja kako bi dijete uspjelo doseći svoje potencijale.

Intelektualne sposobnosti djeteta moguće je razvijati i u Mostaru na radionicama NTC učenja. Program Nikola Tesla Centar, ili skraćeno NTC, nastao je s ciljem da djeca ostvare, koliko god je to moguće, maksimum svojeg osobnog potencijala. Također, radionice pomažu prevladati sve prisutnije poteškoće u razvoju, poput poremećaja govora, čitanja ili pisanja.

NTC sustav učenja je znanstveno zasnovan i primjenjuje se u mnogim europskim zemljama, a zadnjih nekoliko godina je moguć i u Mostaru, zahvaljujući certificiranim predavačima.

Cijeli tekst možete pročitati na https://momslifestyle.blog/2021/03/08/ntc-radionice-igrom-razvijaju-intelektualne-sposobnosti-djece/

“Radi se o sustavu učenja kojega je osmislio dr. Ranko Rajović, član Komiteta svjetske Mense za darovitu djecu i suradnik UNICEF-a za rano obrazovanje. S dr. Rajovićem surađujemo još od 2015. godine, od kada smo organizirali niz edukacija i seminara za odgajatelje, učitelje, stručne suradnike i roditelje”, pojašnjava Ivana Brkljača, vlasnica Privatnog vrtića Čudesna šuma, koji su 2018. dobili službenu licencu od dr. Rajovića, te postali NTC centar za Hercegovinu.

Roditelji svoju djecu za radionice mogu prijaviti na https://forms.gle/FXmhJ5xN3gBJ7DD98