Mostar ZDRAVLJE

Otvaranje dvorana i treninga za osobe s Down sindromom

MOSTAR, (FENA) – U sklopu projekta “Sportom do inkluzije”, Udruga Zdrav život – KINEZIS u srijedu, 29. studenoga, s početkom u 19 sati u prostorijama Udruge za Down sindrom Mostar organizira edukativno predavanje za nastavnike TZK i sportske trenere.

Osnovni cilj ovog interaktivnog predavanja je motivirati sportske organizacije da vrata svojih dvorana i treninga otvore i za osobe s Down sindromom, priopćeno je iz spomenute udruge iz koje napominju da je sudjelovanje na predavanjima besplatno za sve zainteresirane nastavnike i trenere.

Mr. sc. Jelena Soldo, specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije govorit će o zdravstvenom statusu i pristupu sportskim aktivnostima kod osoba s Down sindromom, dok će Martina Rezić, mag.kin. održati predavanje na temu “Primjeri dobre prakse sportskih aktivnosti osoba s Down sindromom”.

Mostar – Prostori koji pokreću je trogodišnji projekt, koji ima za cilj unaprijediti sadržaje i korištenje javnih prostora u Mostaru kroz aktivno uključivanje građanki i građana i potporu njihovim inicijativama koje doprinose kvaliteti građanskog, kulturnog i gospodarskog života u gradu Mostaru.

Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja diljem svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokracije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).

Projekat financira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva.

VEZANO

Mušić: Ne može se ignorirati uloga Armije BiH u oslobađanju Mostara

urednik

AKTIVISTI S UBORKA OGORČENI: Online javna rasprava neminovnost ili podvala?

urednik

UŽAS U MOSTARU: Jedan muškarac se raznio bombom, drugi nožem ranio trudnu suprugu

urednik