Vijesti iz svijeta ZDRAVLJE

U Njemačkoj raste interes za cjepivom: Gotovo pola stanovništva cijepljeno s obje doze

U Njemačkoj je protiv koronavirusa potpuno cijepljeno 57,8 posto (48,1 milijuna) građana a najmanje jednu dozu primilo je njih 63,5 posto (52,8 milijuna), objavilo je savezno ministarstvo zdravstva u srijedu, a rast dnevnog broja cijepljenjih ukazuje da su Nijemci sve skloniji imunizaciji.

U svih 16 saveznih pokrajina je sada preko 50 posto stanovništva u potpunosti zaštićeno protiv koronavirusa.

Najmanji postotak (50,1 posto) je u Saskoj a najviši (68,3 posto) u gradu-saveznoj pokrajini Bremen, pokazuju podaci ministarstva.

Prema podacima državnog epidemiološkog instituta Robert Koch, sve je više ljudi sklono cijepljenju. U utorak je cijepljeno 92.000 građana, a prethodna dva utorka broj nije prelazio 75.000.

Ministar zdravstva Jens Spahn iznova je apelirao na građane koji se dosad nisu cijepili da iskoriste to što da sada ima dovoljno cjepiva. “Svako pojedinačno cijepljenje nas dovodi korak bliže sigurnosti i normalnoj svakodnevici“, rekao je Spahn.

Dodao je da se, otkad je povjerenstvo za cijepljenja preporučilo imunizaciju djece starije od 12 godina, povećala kvota cijepljenih u tom uzrastu. Hina