ZDRAVLJE

Zlatni rujan: Mjesec podizanja svijesti o dječjem raku

Nizom aktivnosti, koje će se tijekom ovog mjeseca odvijati pod sloganom “Budi zlatan“, Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine obilježava Zlatni rujan, mjesec podizanja svijesti o dječjem raku. Kampanja je simbolično započela sinoć osvjetljenjem važnih građevina u gradovima koje će posjetiti ovog rujna a koji će se ‘pozlatiti’ u znak potpore djeci oboljeloj i liječenoj od raka. Bit će osvijetljene sljedeće građevine: Zemaljski muzej Sarajevo, Akademija likovnih umjetnosti i zgrada institucija BiH u Sarajevu, Stari most u Mostaru, zgrada Županijske gospodarske komore u Tuzli te Kapetanova kula u Bihaću.

Udruženje napominje da je borba koju prolaze mališani oboljeli od raka, ali i njihove obitelji, mukotrpna, teška i duga, a nerijetko su nakon izlječenja prisutne i brojne posljedice samog liječenja s kojima se moraju nositi. 

“Upravo tijekom ovog, nama bitnog mjeseca, želimo ukazati na probleme s kojima se susreću mališani i obitelji nakon intenzivnog bolničkog liječenja te na njihove potrebe po izlasku iz bolnice. Cilj Zlatnog rujna i jest podići svijest o svim aspektima borbe s dječjim rakom, kako za boravka u bolnici, tako i po povratku u matičnu sredinu nakon liječenja. Činjenica da troje od četvero djece pobijedi u borbi protiv raka govori sama za sebe. Za četvrtu obitelj dogodi se nezamislivo“, ukazuje se.

VEZANO

Psovke privlače djecu, kako reagirati na njih?

urednik

Kako bi roditelji pred djetetom trebali nastupati kao tim

urednik

Za četiri mjeseca prijavljen nestanak šestero djece

urednik