AUTO

Audi A3 2021: Slava je već zagarantirana

Novi dizajn Audija A3 se ističe naglašenim kutovima, restiliziranom heksagonalnom rešetkom hladnjaka sa dva ventilaciona otvora i novim svjetlosnim grupama oštrih ivica. Izgled stražnjeg dijela se ne razlikuje previše od prethodne generacije sa svjetlosnim grupama po ugledu na model Q3. Kao i uvijek, fanovi Audija A3 očekuju da vrhunac ponude bude zaokružen „hot” varijantama S i RS.

Nasuprot karoserije, unutarnjost vozila je pretrpjela značajne izmjene, dizejnerski osvježenim sofistikovanijim izgledom. Umjesto prethodnog zaslona infotaiment sustava koji izlazi iz ploče, u središtu se nalazi  novi 10,1-inčni zaslon sa Apple CarPlay i Android Auto funkcijama i opcijskom MMI navigacijom. Standardnu opremu obuhvata i Audi Virtual Cockpit digitalna instrumet ploča od 10,3 inča ili opcionalno 12,3 inča sa head-up zaslonom. U ponudi pogonskih agregata kupcima je na raspolaganju čitava paleta jedinica, od trocilindarskog jednolitrenog 30 TFSI pa sve do varijacija dvolitrenog TDI agregata.

Najzanimljivija jedinica u ponudi je svakako 1,5-litreni turbo benzinac sa oznakom 35 TFSI od 150 KS uparen sa šestostupanjskim ručnim mjenjačem, koji je opciono dotupan sa 48V „blagom” hibridnom nadogradnjom i sedmostupanjskom DSG transmisijom. Cijena po jedinici za sada još nije poznata, a prve isporuke kupcima se mogu očekivati krajem ove godine.

VEZANO

NOVITET – Audi R8… Monstrum skrojen po starom receptu

urednik

Novi interijer sa sportskim eksterijerom

urednik