AUTO

Eddie Irvine: ‘Roland je obožavao F1’

Roland Ratzenberger (AUT) failed to qualify on his debut GP appearance after suffering technical problems with the Simtek S941 when qualifying was dry. Brazilian Grand Prix, Rd 1, Interlagos, Brazil, 27 March 1994.

Prvog svibnja 1994., dakle prije 26 godina, Imola je u povijest Formule 1 zapisana crnim slovima. Život su izgubili Ayrton Senna, koji je tada prešao u božanstvo i na kojeg se nakon toga lijepe superlativi pa i oni koje nije zaslužio, te Roland Ratzenberger koji se eto spomene tu i tamo. Sasvim normalno, s obzirom na učinjeno na stazi, ali Rolanda se ovih dana, na 26. godišnjicu pogibije, sjetio prijatelj – Eddie Irvine.
‘Roland je obožavao F1’, ustvrdio je Sjeverni Irac koji je svoje dane slave u Formuli 1 imao s Ferrarijem s kojim je skoro pa osvojio vozački naslov 1999., a koji je s Austrijancem trkački sazrio u Japanu. ‘Bio je navučen, nevjerojatno koliko je želio osigurati mjesto u jednoj od F1 momčadi. Imao je sjajnu karijeru u Japanu, posebno kada smo ja i Frentzen (Heinz Harald) prešli u Formulu 1. Mora da mu je bilo teško, ali sigurno da ga je to i ohrabrilo.’
Roland je 1994. zaista ušao u Formulu 1, no debitantska sezona sa Simtekom potrajala je samo tri Grand Prix vikenda, a uspio se kvalificirati samo na japanskoj stazi TI Aida, gdje je u utrci bio 11. S. N.

VEZANO

Hamiltona u Valenciji morali obuzdavati

urednik

Ferrari Vettelu ponudio dvogodišnji ugovor

urednik

Formula 1: Barcelona spremna za ljetni termin

urednik