AUTO

Opel najavio drugu generaciju SUV-a Mokka; Električna, progresivna i modernija

Druga generacija Mokke je u potpunosti nov model, a uz nove tehnologije poput e-pogona, biti će dostupna i s motorima s unutarnjim izgaranjem.

Opel je objavio kako je njihova nova Mokka na cesti, još uvijek kamuflirana, ali spremna za prva važna testiranja u rukama Opelovih inženjera. Uz to ona je električna! Druga generacija Mokke je u potpunosti nov model, a nove tehnologije, poput e-pogona, kojima je opremljena detaljno se testiraju, podešavaju i validiraju prije nego što bude lansirana na tržište.

Zanimljivo je i da je Opel objavio dva kratka video uratka; prvi u kojem je zapravo samo naznačen dolazak potpuno nove Mokke, ali i drugi nešto duži video u kojem o novoj Mokki govori ambasador marke Jürgen Klopp, njemački trener FC Liverpoola. U ovoj drugoj video najavi može se vidjeti i nešto više detalja samog modela, piše Tportal.hr.

Proizvodnja kreće u zadnjem kvartalu ove godine. Prvi proizvedeni primjerci bit će električni, a kupcima će biti isporučeni početkom 2021. Testni primjerak daje za naslutiti što se krije iza kamuflaže: veliko žuto K, na zelenim kamuflažno obojenim stranicama daje jasno do znanja – K kao Mokka. I da – samo pod imenom Mokka!

Mokka je tada, 2012. godine, impresionirala svojim kompaktnim dimenzijama, i moćnim izgledom. Najnovija generacija Mokke će i dalje biti mala i robusna, ali u puno modernijem i progresivnijem obliku – još više krojena za gradsku vožnju, i s još više stila koji ostavlja impresivan dojam. Ekstra efikasna, čistih, odvažnih linija – i naravno potpuno električna, od samog početka prodaje.

Opel kaže da će ‘kupci moći uživati u uzbudljivom potpuno električnom pogonu, no Mokka će biti dostupna i s motorima s unutarnjim izgaranjem.’

Iako još uvijek kamuflirana, Mokka jasno pokazuje svoje svježe proporcije, s vrlo kratkim prednjim i stražnjim prevjesima – potpuno usklađenim s daljnjim razvojem Opelove filozofije dizajna. Mokka nove generacije kombinira njemački inženjering s jasnim, pročišćenim dizajnerskim izričajem. Vozač i suvozač od sada će moći uživati u potpuno digitaliziranoj unutrašnjosti. Opelovi dizajneri posebnu su pozornost usmjerili kako bi unutrašnjost bila svedena na osnovno.

Opelov CEO Michael Lohscheller kaže: ‘Dvije i pol godine vrlo sam pozorno pratio razvoj Mokke, i iznimno sam ponosan na ovaj novi Opel, koji će od samog početka biti električan! Mogu vam obečati da će nova Mokka biti jedan od najuzbudljivijih modela u našoj dugoj povijesti! Ova druga generacija jasno pokazuje sve što Opel predstavlja danas i u budućnosti, i jasno će izmijeniti precepciju našeg branda. Pred našim inženjerima stoji još vrlo važnog posla, ali veselim se da ću vrlo brzo moći predstaviti potpuno novu Mokku.’