AUTO Vijesti BiH

U kolovozu 6,2 posto manje prvi put registriranih vozila u BiH

U Bosni i Hercegovini je u kolovozu ove godine prvi put registrirano 8.491 motorno vozilo, što predstavlja pad od 6,2 posto u odnosu na prethodni mjesec kada je prvi put registrirano 9.048 motornih vozila. Od ukupnog broja prvi put registriranih vozila najzastupljenija su putnička vozila (70,6 posto), kamioni (6,6 posto), motocikli (4,3 posto), mopedi (4,2 posto), prikolice (tri posto), cestovni tegljači (2,1 posto), poluprikolice (dva posto), dok je najmanji udio prvi put registriranih autobusa i specijalnih vozila (0,3 posto), podaci su Agencije za statistiku BiH.

Od ukupnog broja prvi put registriranih vozila u kolovozu, 19,1 posto se odnosi na nova vozila.  Kada je riječ o prvi put registriranim novim vozilima, procentualno najviše je registriranih putničkih automobila (44,6 posto). U kolovozu ove godine od ukupnog broja prvi put registriranih novih vozila, 54,9 posto vozila je registrirano od  fizičkih osoba.

U kategoriji novi putnički automobili, najveće procentualno sudjelovanje imaju automobili koji kao pogonsko gorivo koriste benzin (50,1 posto).