AUTO Mostar

Vlada Japana donirala autobus Gradu Mostaru

U krugu Javnog poduzeća ‘Mostar Bus’ danas je upriličena svečana primopredaja autobusa kojeg je Vlada Japana donirala Gradu Mostaru.

Događaju su prisustvovali veleposlanik Japana u Bosni i Hercegovini NJ. E. Masami Kinefuchi, direktor Mostar Busa Damir Marić i gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić.

Veleposlanik Japana podsjetio je kako je Vlada Japana 2001. godine donirala Javnom poduzeću Mostar Bus 36 autobusa, od kojih je danas 30 u funkciji. Zbog velikog značaja koji autobusi imaju za Mostar, Vlada Japana odlučila je ponovno donirati jedan autobus, vrijednosti oko 160 tisuća KM.

-Iako je ovo mali doprinos, vjerujemo kako će ovaj autobus biti koristan u svakodnevnom životu ljudi koji žive u ovom gradu. Dodijeljeni autobus je ekološki prihvatljivo vozilo i njegova upotreba doprinosi Bosni i Hercegovini u ispunjavanju ekoloških reformi koje su neophodne za ulazak Bosne i Hercegovine u Europsku uniju, što je njezin konačni cilj, istaknuo je veleposlanik Kinefuchi.

Direktor poduzeća Mostar Bus Damir Marić istaknuo je kako će donacija povećati kvalitetu usluge u javnom gradskom prijevozu.

-Poslije 20 godina ponovno jedna vrlo lijepa donacija za Mostar Bus. Donacija je minibus, dužine sedam i pol metara. Autobus je klimatiziran, ima ugrađene displeye, kapaciteta 41 putnik, od čega 21 za sjedenje i 16 mjesta za stajanje, rekao je Marić.

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić potvrdio je opredijeljenost Gradske uprave za poboljšanje kvalitete javnog prijevoza.

-U vrijeme pandemije koronavirusa jedno od najjače stradalih poduzeća je Mostar Bus. Drago mi je imamo pomake u njihovom oporavku. Sada je pred nama projekt uređenja autobusnih stajališta, kako bi infrastruktura za javni prijevoz bila adekvatna. Nastavit ćemo i dalje podržavati javni prijevoz za dobrobit građana, poručio je Kordić.

Uoči primopredaje autobusa u Gradskoj vijećnici održan je sastanak gradonačelnika Mostara dr. Maria Kordić i veleposlanika Japana NJ.E. Masamija Kinefuchia. Na sastanku je istaknuto zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i potvrđeno kako će Japana i dalje pružati potporu razvoju Mostara.

VEZANO

Šef japanske vlade želi iskorijeniti pečate, no otpor je velik

urednik

Kordić optužio vijećnike i medije za ‘orkestriranu hajku’

urednik

Kordić polako postaje sve što ne bi trebao

urednik