Magazin Posao

Nova ulaganja u BiH iz Lactalis grupe

U vrlo izazovnom periodu za privredu u cijelom svijetu, Lactalis grupa u Lactalis BH i mljekaru Inmer u ovoj godini uložit će novih 3,5 miliona KM kako bi podržali razvoj mljekarske industrije u našoj zemlji.

Neće biti otpuštanja radnika

Lactalis grupa, vodeća svjetska kompanija u industriji proizvodnje i prerade mlijeka i mliječnih proizvoda, je u proteklim godinama uložila  više od 30 miliona KM u Lactalis BH i mljekaru Inmer u Gradačcu. Sa novim ulaganjima, iz ove kompanije, najavljuju da će nastaviti sa rekordnim otkupom i preradom mlijeka od domaćih farmera, još većom proizvodnjom te da, unatoč trenutno izazovnoj situaciji, otpuštanja radnika i smanjenja plata neće biti.

 „Najveći dio investicija, tačnije 1,8 miliona KM, bit će usmjeren u našu mljekaru Inmer u Gradačcu, a cilj je da tim ulaganjima povećamo proizvodne kapacitete mljekare i doprinesemo većoj produktivnosti i energetskoj efikasnosti“, ističu iz Lactalisa BH.

Trenutno se u Inmeru, jednoj od najvećih mljekara u BiH proizvodi više od 60 ukusnih i zdravih mliječnih proizvoda brendova: Dukat, Domaće blago i Dar prirode. 

I u narednom periodu, u njenim postrojenjima, nastavlja se rad u tri smjene, kako bi se zadovoljile potrebe domaćih ali i stranih kupaca.

Dnevni otkup 120.000 litara mlijeka

„Neometano sarađujemo sa 2.000 domaćih farmera i zadruga, od kojih dnevno za potrebe proizvodnje otkupimo oko 120.000 litara mlijeka. Domaće tržište u svakom trenutku je podmireno i nema bojazni da će proizvoda nestati. Nastavljamo brinuti i o potrošačima u zemljama gdje tradicionalno izvozimo, a to su tržišta Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije, poručuju iz Lactalisa BH.

Proizvodnja inače podliježe specijalnim i strogim standardima, a zahvaljujući Lactalis grupi informacije o pojavi virusa COVID-19, kako ističu, imali su još u decembru prošle godine te su sve sanitarne, higijenske i društvene standarde i preporuke uveli i prije pojave epidemije u BiH.

„Zahvaljujući našim vrijednim i sposobnim radnicima, kao i značajnim investicijama Lactalis grupe, uspješno smo prilagodili poslovanje vanrednoj situaciji, te nastavljamo progresivno i u narednom periodu. Zajednički cilj sa našim farmerima jeste da proizvedemo i preradimo najkvalitetnije mlijeko i da našim potrošačima ponudimo najbolje od domaćeg proizvoda“, navode.

Odgovornost prema zajednici

Osim brige o svojim radnicima i potrošačima, Lactalis BH je u vrlo izazovnom periodu borbe protiv korona virusa bio među prvim kompanijama u BiH koji su svoju pomoć i podršku usmjerili ka zdravstvenim institucijama i njihovom osoblju. „Mislimo na heroje u bijelom“ jedna je od prvih akcija solidarnosti, koju je ova kompanija realizirala u sedam medicinskih ustanova.

Podsjećamo, osim proizvoda koji nastaju u Inmeru pod logom Dukat, Domaće blago i Dar prirode, u bogatom portfoliju Lactalisa BH su još i mliječni proizvodi brendova President, Galbani, Parmalat, Sirela i Alpsko mleko.

VEZANO

Igraj s nama i osvoji poklon!

urednik