SVAŠTA

Bečki bazeni spremni za otvaranje sezone

Am 6. Juni 2017 startet die Sanierung des Hallendaches sowie die Erneuerung des Hochdachs im Hallenbad Simmering.

Otprilike četvrtina Bečlija ljetni godišnji odmor provodi u gradu, a ove godine će ih s obzirom na situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa biti i više. Bečki gradonačelnik Michael Ludwig smatra da je upravo iz tog razloga važno omogućiti pristup gradskim kupalištima i bazenima koja će se najvjerojatnije otvoriti krajem svibnja. Iz gradske uprave također naglašavaju kako nema razloga da se otkaže ovogodišnja sezona kupanja te da boravak na svježem zraku i suncu povoljno utječe na imunološki sistem. Saune će pak ostati zatvorene, dok se o otvaranju tobogana i ostalih zabavnih sadržaja još uvijek raspravlja.

Kupanje na bečkim gradskim bazenima u narednim ljetnim mjesecima bit će moguće uz brojne mjere koje trebaju omogućiti pridržavanje propisanog razmaka. Tako će prema sadašnjim najavama biti ograničen broj posjetilaca kao i broj kupača koji se istovremeno smiju nalaziti u vodi, a mlađi od 10 godina morat će biti u pratnji odrasle osobe. Za sigurnost kupača kao i za pridržavanje propisanog razmaka brinut će se osoblje bazena, no bečki gradonačelnik apelira na građane da budu odgovorni te održavaju potrebnu distancu. Osim toga, građanima će u sklopu kupališta biti dostupni tereni za odbojku, tenis i minigolf jer austrijska vlada već od 1. svibnja dopušta prakticiranje tih sportova. Najavljena ograničenja po potrebi će se prilagoditi aktualnim preporukama nadležnih institucija i vlade.

Osim toga, uvest će se nove cijene koje će biti znatno niže nego inače. Tako će ulaznica za djecu koštati jedan euro, dok će mladi za ulaz izdvojiti dva, a odrasli tri eura. Kako bi se regulirao broj posjetitelja, u bečkoj gradskoj upravi razmišljaju o uvođenju prodaje ulaznica unaprijed putem interneta. Tako bi se, između ostalog, moglo spriječiti i nepotrebno putovanje javnim prijevozom do već popunjenih bazena.

U sklopu strategije razvoja do 2030. godine gradska uprava najavila je nova ulaganja od 100 milijuna eura u ovaj sektor. Do tad namjeravaju izgraditi novi bazenski kompleks, dok će nekoliko već postojećih objekata proširiti.

VEZANO

Među ozlijeđenima u terorističkom napadu u Beču jedna bh. državljanka

urednik

Medicinski univerzitet u Beču: Studija za nove terapijske mogućnosti kod zatajenja pluća

urednik

Najstarija biblioteka otvara svoja vrata

urednik