SVAŠTA

Đaci u Kini nose krila kako bi održali distancu

Iako su države dale smjernice za održavanje nastave kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom, nastavnici širom svijeta upotrijebili su maštu najbolje što su mogli kako bi školska godina đacima bila što veselija.

Nova školska godina je na pregu, a prosvjetnim radnicima koronavirus otežava posao i pripreme za početak nastave. Zbog toga su učinili sve kako bi djeci socijalna distanca što lakše pala.

Tako u jednoj od škola u Kini učenici nose krila kako bi držali distancu, dok su u drugoj školi stolovi pretvoreni u autiće u kojima djeca sjede za vrijeme nastave. Genijalnu ideju učitelji su realizirali i kada su svakom djetetu u učionici napravili vlastiti brodić za čitanje, piše Bored Panda, prenosi Klix.ba.

Ima tu još puno originalnih ideja, poput toga da su učionice pretvorili u plažu, učiteljski stol u svemirski brod, a u nedostatku rekvizita jedna odgajateljica se odlično snašla i s plastičnim sjedalicama i kutijama.

Dok učenici i djeca jedva čekaju da se vrate u vrtiće i škole, učitelji, odgajatelji i roditelji zabrinuti su zbog širenja koronavirusa kojeg je teško obuzdati u takvim kolektivima, ali činjenica je da se trude na najbolji mogući način.

VEZANO

Kina uvodi SAD-u recipročne sankcije

urednik

Lavrov: Nije ispravno da SAD uvede sankcije Kini zbog koronavirusa

urednik

U vojsci Kine počinje testna primjena vakcine protiv COVID-19

urednik