DNEVNI SVAŠTA

Makedonci izdali poštansku markicu s kartom NDH

Pošta Sjeverne Makedonija predstavila je poštansku markicu posvećenu predsjedavanjem Hrvatske Europskom unijom na kojoj su prikazane granice ustaške Nezavisne Države Hrvatske.Poštanska markica dio je serije koja je objavljena danas, 9. svibnja – na Dan pobjede nad fašizmom, a prikazuje niz motiva koji su povezai sa događajima koji će obilježiti 2020. godinu kao što su godišnjice, sportski događaji, pa i predsjedavanje Europskom unijom.

Na markici je prikazana Nezavisna Država Hrvatska iznad umjetničkog prikaza markovog trga u Zagrebu. Podsjetimo, NDH je bila faštistička tvorevina koju su obilježili zločini prema Srbima, Jevrejima, Romima i drugim narodima, a prostirala se na teritoriji današnje Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Pošta Sjeverne Makedonije je nakon uočene greške markicu povukla sa web prezentacije uz izvinjenje izdato kroz saopćenje na zvaničnoj internet stranici.

“JSC Pošta Sjeverne Makedonije Skoplje izvinjava se zbog nenamjerne greške i tehničkih propusta u objavljivanju odgovarajuće poštanske marke iz serijala “Sjeverna Makedonija u EU” čija je svrha obilježavanje predsjedavanja Republike Hrvatske EU-om. Poštanska marka prikazuje pogrešnu kartu Republike Hrvatske i ostalih zemalja regije i zbog toga se marka odmah povlači iz upotrebe, što znači poništavanje ukupno izdanog tiraža od 6.000 primjeraka”, kažu iz Pošte Sjeverne Makedonije.

VEZANO

Josip Perić: Nadam se puno uspjeha s Pelisterom

urednik

UBOJSTVO DENISA TOTA: ‘Imamo novu informaciju koja jasno dokazuje da su premijer i ministar pokušali sve zataškati!‘

urednik

Gruevski u odsustvu dobio još godinu i pol zatvora

urednik