SVAŠTA

Radnika aerodroma “usisao” motor aviona, umro je

САРАЈЕВО, 5. ЈУЛА /СРНА/ - Транспортни авион са мађарском донацијом од 200.000 вакцине против вируса корона "синофарм" слетио је јутрос на Међународни аеродром Сарајево.

Radnik zračne luke San Antonio u Teksasu preminuo nakon što ga je u petak usisao motor aviona kompanije Delta Air Lines. Nesreća se dogodila oko 22:25 sati dok je zrakoplov, koji je upravo stigao iz Los Angelesa, išao prema terminalu za dolaske, priopćili su iz američkog Nacionalnog odbora za sigurnost prometa (NTSB).

NTSB navodi da je djelatnika, čiji identitet nije objavljen, usisao upaljen motor aviona Delta Air Linesa. “NTSB je bio u kontaktu s Deltom. Prikupljamo informacije o incidentu”, dodaje se u priopćenju agencije, a prenosi The Guardian. 

Poginuli radnik bio je zaposlen u kompaniji Unifi Aviation, koja pruža usluge za Deltu i druge zrakoplovne tvrtke. “Duboko smo ožalošćeni zbog ovog incidenta. Naša preliminarna istraga je pokazala da smrt radnika nije povezana s našim operativnim procesima, sigurnosnim procedurama i politikama”, priopćio je Unifi Aviation.