FILM SVAŠTA

Slavna glumica optužila filmskog redatelja za silovanje: ‘Imala sam samo 14 godina…‘

Francuski tužitelji otvorili su preliminarnu istragu nakon što je glumica Judith Godrèche podnijela prijavu protiv filmskog redatelja Benoîta Jacquota optužujući ga da ju je silovao u djetinjstvu, prenosi BBC.

51-godišnja Godrèche optužuje 77-godišnjeg Jacquota da ju je silovao 1986., kada je imala 14 godina, kao i za naknadne prijestupe koji su se dogodili tijekom njihove veze koja je trajala do 1990-ih.

Jacquot je rekao da “odlučno” poriče njezine “navode i optužbe”.

U ranom dijelu svoje karijere, Godrèche je bila poznata po ulogama u dva redateljeva filma, “Prosjaci” (1987.) i “Razočarani” (1990.).

Nedavno je spomenula svoju vezu s Benoîtom Jacquotom, doduše ne spominjući ga imenom, u autobiografskoj TV emisiji pod nazivom “Ikona francuske kinematografije”.

Prošlog mjeseca ga je prozvala na društvenim mrežama rekavši da je to odlučila nakon što je pogledala dokumentarac iz 2011. u kojem je redatelj govorio o svom odnosu s adolescenticom.

U intervjuu za novine Le Monde, Jacquot je rekao da “odlučno poriče navode i optužbe Judith Godrèche”.

Benoît Jacquot režira filmove od sredine 1970-ih, a njegova drama “Zbogom, moja kraljice” iz 2012. otvorila je 62. Međunarodni filmski festival u Berlinu.