SVAŠTA

‘TRI U JEDAN’ Supružnici promijenili spol, a surogat majka im rodila kćer

Britanski Daily Mail donosi priču o transrodnom paru kojemu je surogat majka rodila djevojčicu. Zvuči komplicirano, zar ne!?

Hannah (32) i Jake Graf (44) žive u Londonu, a u prosincu su najavili da očekuju dijete koje će im roditi surogat majka. Jake je prije više od deset godina na šest mjeseci prestao uzimati testosteron kako bi liječnici mogli uzeti i zamrznuti njegova jajašca jer je znao da će jednog dana postati otac. Surogat majka koja je ostala anonimna rodila je djevojčicu početkom travnja, a Hannah i Jake su je nazvali Millie. Gostujući u emisiji Good Morning Britain inzistiraju da će surogat majka ostati prisutna u životu njihove kćeri kao obiteljska prijateljica za koju kažu da je vrlo inspirativna.

– Ona je predivna žena. Prema njoj osjećamo samo ljubav i strahopoštovanje. Ona je među najinspirativnijim ljudima koje smo sreli. Godinama je htjela to učiniti, a odlučila se na ovo putovanje krenuti sa nama. Htjeli smo biti sigurni da svi želimo isto. Ona će ostati s nama i Millie kao obiteljska prijateljica – kazala je Hannah.

Televizijski redatelj i glumac Jake započeo je tranziciju 2008. godine. Tada je u klinici za plodnost zamrznuo jajašca jer je još u ranim dvadesetima znao da želi jednog dana postati otac.

– Oduvijek sam se veselio djeci i radio sam s djecom i oduvijek sam znao da želim biti tata, čak i ako ću morati biti samohrani otac. Zato sam spremio genetski materijal. A onda sam susreo svoju predivnu suprugu i evo nas. Pet godina od susreta ne mogu vjerovati da imamo ovo prekrasno djetešce. Puno sam gledao u nju kad je stigla jer nikad nisam mislio da ćemo dospjeti tu gdje smo sad. Ovo je ostvarenje snova – kazao je Jake, prenosi 24sata.hr.

trans soldiert wide TABBED_angus.smart.jpg

Hannah je bila visoko rangirana časnica u britanskoj vojsci prije nego što je započela karijeru u financijskom sektoru i zasnovala obitelj. Služila je u Afganistanu kao kapetan Winterbourne i 2013. godine je započela tranziciju u ženu, a Jake se našalio da će unatoč vojničkom treningu za njegovu suprugu beba biti veći izazov.

Par je trenutačno u izolaciji u Londonu gdje slave rođenje svoje kćeri i razočarani su što zbog situacije obitelj i prijatelji nisu još uspjeli upoznali Millie.

VEZANO

Otkriveno u kojim godinama žene najviše uživaju u seksu

urednik

Čudna istraživanja: O kome maštate tijekom seksa?

urednik

Položaj u krevetu otkriva u kakvoj ste vezi

urednik