TEHNOLOGIJA

Samsung QLED 8K i 4K 2020 televizori dostupni i na domaćem tržištu

Sarajevo –Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. najavila je početak zvanične prodaje novih QLED 8K i 4K modela televizora za 2020. godinu na domaćem tržištu.

Među novim modelima Samsung televizora posebno se ističe Q950TSQLED 8K, flegšip uređaj za 2020. godinu, koji korisnicima nudi jedinstvenu tehnologiju i nenadmašan doživljaj gledanja, kombinirajući unaprijeđeni kvalitet slike i zvuka, inovativne mogućnosti vještačke inteligencije i vrhunski, minimalistički dizajn. Odnos ekrana i kućišta na revolucionarnom Infinity Screen ekranu iznosi nevjerovatnih 99:1 posto. Posmatran iz profila, Q950TS je izuzetno tanak, svega 15 mm, pa svojom pojavom predstavlja definiciju ideje o sveobuhvatnim ekranima.Uz tehnologiju Objective Tracking Sound+, zvuk se širi brže nego ikada prije, dok prati scene na ekranu, a integrisani zvučnici pružaju trodimenzionalni audio doživljaj. Osim toga, tehnologija aktivnog prilagođavanja dijaloga u stvarnom vremenu prepoznaje okolnu buku i šumove, pa automatski pojačava ton razgovora, čineći ga jasnijim.

Pored modela Q950TS, korisnici mogu da se odluče i za Q800T QLED 8K televizor.Oba uređaja dolaze sa Quantum Dot AItehnologijom, koja kombinuje Samsung 8K procesor sa vodećom platformom u industriji, pod nazivom Tizen, kako bi vizuelno unaprijedila bilo koji sadržaj. Bez obzira na izvor sa koga se sadržaj reprodukuje ili trenutnu rezoluciju, slika može biti prikazana sa čak 33 miliona piksela.

Osim inovativnih uređaja na polju 8K tehnologije, Samsung na domaće tržište uvodi i i novu QLED 4K 2020 liniju televizora. Korisnicima će tako biti dostupna najsveobuhvatnija QLED 4K ponuda, sa modelima Q60T, Q65T, Q70T, Q75T Q80T i Q95T. QLED 4K 2020 linija dolazi sa unaprijeđenimSmart Screen mogućnostima na bazi vještačke inteligencije poput Adaptive Picture opcije, koja analizira stepen svjetlosti i sadržaj na ekranu, kako bi obezbjedila savršen kvalitet slike.

Svi navedeni modeli dolaze sa novim mogućnostima za povezivanje. Multi-Viewje režim rada koji omogućuje da se sadržaj sa mobilnog uređaja prikaže u jednom dijelu televizijskog ekrana, uz fleksibilnost odabira između 14 različitih opcija podijeljenih ekrana. Sa druge strane,Tap View čini povezivanje pametnih telefona sa televizorom lakšim nego ikad, pa korisnici sada mogu prikazati sadržaj telefona na velikom ekranu jednostavnim fizičkim dodirom dva uređaja.

U BiH je Q950TSdostupan u veličinama od 65, 75 i 85 inča, a početna cijena iznosi9.899 KM. Dostupne veličine modela Q800T su65, 75 i 82 inča, a cijena kreće od 7.499 KM. 4K modeli Q60T, Q65T, Q70T, Q75T Q80T i Q95Tdolaze u veličinama od 43 do 85 inča, a početna cijena je1.299 KM.

VEZANO

Tražiš dobar podcast? Donosimo ti odabranih pet za bezbrižnu uživanciju

urednik

Uživanje u najboljim filmovima i serijama uz Samsung QLED televizore i HBO GO

urednik

Čak pet moćnih novih uređaja kompanije Samsung

urednik