LOKALNO ZNANOST

U Mostaru ‘(R)evolucija mikroba’

Studenti Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru preko svoje matične organizacije Studentskog zbora Farmaceutskog fakulteta (SAFPUM) organiziraju prvi virtualni farmaceutski kongres

Ovo je prvi virtualni kongres u povijesti SUM-a, a prema saznanjima i prvi takav kongres u BiH, priopćio je mostarski Farmaceutski fakultet.

Zbog trenutne situacije s pandemijom uzrokovanom SARS-CoV-2 virusom, mladi studenti pronašli su rješenje kako zaobići pandemiju i napraviti iskorak u organizaciji kongresa, uz pomoć suvremenih pomagala.

Kongres pod nazivom (R)evolution of Microbes – (R)evolucija mikroba, obradit će različite teme iz područja farmaceutskih znanosti, mikrobiologije i virusologije, s interdisciplinarnog motrišta, a jedna od zanimljivih tema spomenutog skupa bit će i koronavirus.

Studenti Farmaceutskog fakulteta u Mostaru, zajedno sa svojim kolegama iz Slovenije (ŠSSFD) i Hrvatske (CPSA), sudjeluju u međunarodnom projektu EuRO Sub Regions project, pri Međunarodnoj udruzi studenata farmacije (engl. International Pharmaceutical Students’ Federation, IPSF).

Kongres se održava s međunarodnim sudjelovanjem, pri čemu će doprinos dati i djelatnici SUM-a.

Međunarodni kongres bit će otvoren 8. svibnja, a studenti farmacije pozivaju zainteresirane da ga poprate putem interneta.

VEZANO

Rektorat odgovorio da je prosvjed politički motiviran, a studenti već najavljuju novi

urednik

Pokrenuta platforma za online upise na Filozofskom fakultetu SUM-a

urednik

Raguž: Žalosno je da s balkona Rektorata snimaju studente

urednik