Mostar

„Diskosimfomanija” jedinstven koncert Simfonijskog orkestra Mostar (VIDEO)

Simfonijski orkestar Mostar izvest će koncert „Diskosimfomanija” 27. ožujka u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, a kako su najavili organizatori, publiku očekuje nezaboravan, do sada neviđen koncert s 19 plesnih hitova iz 70′-tih i ’80-tih godina 20. stoljeća.

Aranžer pjesama i dirigent koncerta bit će Damir Bunoza.

– Na koncertu ćemo izvesti svima poznate pjesme, od Queena, Michaela Jacksona, Bonnie M, Davida Bowieja itd. Svi smo mi odrasli uz te pjesme i koncert će biti jako energičan jer će biti sve u brzom disko ritmu i vjerujem da će publika ne samo slušati, već i pjevati i plesati, da će ih glazba ponijeti i ustati sa stolica – naveo je Bunoza.

Poručio je kako će publika doživjeti nešto novo, drugačije i da će dobro poznate pjesme čuti na neki drukčiji način.

– U više od tri mjeseca napisao sam 19 aranžmana pomno odabranih pjesama, hitova u kojima ćemo svi uživati – poručio je Bunoza.

On je pozvao Mostarke i Mostarce da dođu na koncert, da ne propuste priliku kako bi uživali u jedinstvenom koncertu koji će rijetko gdje imati priliku vidjeti.

Ravnateljica Simfonijskog orkestra Mostar Snježana Zovko kazala je kako se radi o koncertu koji sadržajem iskače iz klasičnog okvira onoga što bi se moglo očekivati od jednog simfonijskog orkestra.

– Ljudima želimo ponuditi viziju da se životu treba radovati svakim danom, upravo pjevajući dobru glazbu – istaknula je Zovko.

Dodala je kako Simfonijski orkestar Mostar priprema svaki svoj koncert osluškujući što bi moglo biti zanimljivo mostarskoj publici.

– Želja nam je da svi koji tu večer dođu na koncert osjećaju jako lijepo i nadamo se da ćemo jednog dana u Mostaru imati plesnu dvoranu tako da mogu ljudi i zaplesati uz našu glazbu – kazala je Zovko.

Na koncertu će nastupiti i sedam solista, a jedan od njih je Oliver Bevanda.

Bevanda je kazao je kako je siguran da će publika koja dođe na koncert ne samo uživati nego da će plesati.

– Mi ćemo se kao solisti, a vjerujem i bend koji je fantastičan, kao i orkestar, potruditi da ta večer bude za pamćenje – poručio je Bevanda.

Zahvalio je Simfonijskom orkestru što je prigrlio pop glazbu i što gradu i Hercegovini daje ovakve koncerte.

Prije „Diskosimfomanija”, točnije u nedjelju, 19. ožujka, Simfonijski orkestar Mostar održat će koncert “In memoriam Darko Nikolić”, posvećen violistu i dugogodišnjem ravnatelju Simfonijskog orkestra.