Mostar

Dvodnevna humanitarna akcija ‘Doručak s ljubavlju’

Dvodnevna humanitarna akcija pod sloganom ”Doručak s ljubavlju” otvorena je u ponedjeljak na mostarskoj šetnici Nikole Šubića Zrinskog, a organizira ju treću godinu za redom Udruga ”Vedri osmijeh” zajedno sa studentima Logopedije i socijalnog rada i s Uredom za studente s invaliditetom Sveučilišta u Mostaru.

Članovi Udruge, studenti i volonteri prodaju muffine, pečena srca te ostale kreativne radove, a kupnjom ukusnih slastica, doručka koji je napravljen s ljubavlju, stanovnici Mostara mogu podržati rad Udruge. Radna terapeutica Udruge ”Vedri osmijeh” Ivana Marijanović kaže da je cilj približiti osobe s invaliditetom građanima, kao i štićenicima Udruge pokazati studentski način života.

-Kroz događaj smo nastojali da i studenti i sugrađani vide koliko imamo osoba s invaliditetom u gradu. Ne trebamo ih diskriminirati, već biti suosjećajni s njima. Valentinovo je, mislim da svi trebamo podijeliti ljubav jedni između drugih, navela je Marijanović.

Volonterka i studentica logopedije Esmeralda Hamzić kaže da uživa u svakom trenutku svog volonterskog rada.

-Već drugu godinu volontiram na projektu ”Doručak s ljubavlju” i, nakon što završim s poslom, osjećam, a vjerujem daje tako i s drugim volonterima, da smo doprinijeli našem društvu i to je ono što meni volontiranje predstavlja, kaže Hamzić.

Volonteri su pozvali sve Mostarske i Mostarce da još danas od 10 do 13 sati posjete njihov štand i kupnjom slastice podrže ovu humanitarnu akciju.