Mostar

Izaslanstvo Vlade HNŽ-a na Međunarodnom mediteranskom sajmu turizma

MOSTAR – Premijer Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg, zajedno sa suradnicima iz HNŽ-a i kolegama iz susjednih Zapadno-hercegovačke i Hercegbosanske županije te Turističkoga klastera Hercegovine, nazočili su otvaranju 28. Međunarodnog mediteranskog sajma turizma ”IMTM 2022.”, koji se održava u Tel Avivu, u Izraelu.

“Turizam je naša strateška gospodarska grana a, zbog COVID krize te ukupnih aktualnih sigurnosnih i drugih globalnih izazova, prije svega ratnih zbivanja u Ukrajini, trpi snažne posljedice. U nastojanju zaštite, oporavka i još većega snaženja, ali i jačanja međunarodne vidljivosti našega turističkog sektora, u suradnji s Turističkim klasterom Hercegovine, odlučili smo snažno se predstaviti na ovom iznimno značajnom Sajmu turizma u Izraelu koji je globalno prepoznat. Prezentiranjem domaće turističke ponude na zajedničkomu sajamskom štandu, ali i kroz prateće konferencije, brojne službene i neslužbene konferencije i susrete, na dinamičan i učinkovit način promoviramo brojne turističke sadržaje i mogućnosti i HNŽ-a i Hercegovine uopće, s naglaskom na naša prirodna, baštinska, graditeljska i sva druga bogatstva za koja strani turisti pokazuju iznimno zanimanje. Cilj nam je privlačenje, kako izraelskih gostiju, tako i inozemnih turističkih agencija koje su sada okupljene u Tel Avivu, kako bi u svoje ponude uključile putovanja na naše prostore“, kazao je premijer Herceg koji je na hercegovačkomu štandu osobno ugostio izraelskog ministra turizma Razvozova, hrvatsku veleposlanicu u Izraelu Veselu Mrđen Kovač i brojne novinare s kojima je razgovarao o mogućnostima suradnje i daljnje promocije naše turističke ponude.

Poručio je da se samo sinergijom i odgovornošću svih dionika u turizmu može graditi i izgraditi valjane turističke proizvode i razvijati održivi turizam. Upravo će ta poruka Hercega o prednostima i potencijalima povezivanja, poglavito regionalnog, biti okosnicom velike konferencije o turizmu koju Vlada HNŽ-a, Ministarstvo turizma i športa Hrvatske i Turistički klaster Hercegovine organiziraju 6. travnja u okviru Mostarskog ekonomskog foruma i Mostarskog sajma gospodarstva 2022.

VEZANO

Obnovljeni domovi zdravlja u Čapljini i Čitluku

urednik

HNŽ: Ništa od novca za ‘korona zakon’!

urednik

MEĐUGORJE: Interesa ima, dolazaka nema

urednik