Mostar

Kordić: Neka nam ne smetaju tuđi simboli, živimo zajedno, upravo obogaćeni različitostima

 Koledž ujedinjenog svijeta (UWC) u Mostaru u subotu je obilježio dan globalnog obrazovnog pokreta Koledža ujedinjenog svijeta.

Tim povodom učenici Koledža u Mostaru već tradicionalno su organizirali događaj pod nazivom ”Put oko svijeta za 80 minuta”.

I ovom prilikom su građanima Mostara predstavili svoje zemlje, tradicije i kulture, a svi posjetitelji ovog veselog događaja su imali priliku da barem jednim dijelom upoznaju 70 zemalja svijeta, saznaju nešto više o svjetskim tradicijama i uživaju u ukusnim jelima i tradicionalnim plesovima i glazbi, priopćeno je iz Gradske uprave Grada Mostara.

Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Grada Mostara dr. Mario Kordić koji je tom prilikom istaknuo kako je lijepo vidjeti da mladi ljudi šalju poruke zajedništva.

“Upravo onakvog zajedništva kakvo želimo živjeti, uvažavanje drugoga identiteta, a čuvanje i isticanje vlastitoga. Mladi danas u Mostaru šalju poruku svima koji žele brisati identitete i zatirati malobrojnije. Neka nam ne smetaju tuđi simboli, živimo zajedno, upravo obogaćeni različitostima”, poručio je gradonačelnik Kordić.