Mostar

Mladi pjesnici protiv ovisnosti sutra u Centru za kulturu

Mini festival ‘’Mladi pjesnici protiv ovisnosti’’ održat će se u četvrtak, 15.12.2022. s početkom u 14 sati u mostarskom Centru za kulturu, u organizaciji SPKD Prosvjeta, Mostar. Program će započeti predavanjem psihologa Marka Romića na temu ovisnosti.

Potom će biti upriličena promocija zbornika radova učenika osnovnih škola s područja Mostara ”Mladi pjesnici protiv ovisnosti 5”. Riječ je o zborniku radova s književnog konkursa na temu prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki. Nakon promocije zbornika koji SPKD Prosvjeta, Mostar izdaje petu godinu zaredom, bit će upriličena dodjela nagrada i priznanja učesnicima književnog konkursa.

Primjerci zbornika i prigodne zahvalnice bit će uručene školama koje su učestvovale u projektu te Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke uz čiju je podršku projekt ostvaren. Projekt SPKD Prosvjeta, Mostar – ”Mladi pjesnici protiv ovisnosti”, ima za cilj podići svijest učenika mostarskih osnovnih škola o problemu ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki, kao i educirati ih o toj društvenoj pošasti. U sklopu projekta, zbornik će naknadno biti podijeljen osnovnim školama grada Mostara.