Mostar

Noć hrvatskog filma u Muzičkom centru Pavarotti

Putujuća manifestacija “Noć hrvatskog filma i novih medija” stiže u Muzički centar (MC) Pavarotti u srijedu, 7. prosinca.

Nakon nedavnog “otvorenja” u Italiji, Noć je gostovala u Pečuhu, Budimpešti i Temišvaru. Svaki grad u okviru ove manifestacije imao je poseban program, besplatan za gledatelje i trajao je jedan dan, pa će tako biti i u Mostaru, priopćeno je iz MC Pavarottija.

Osim vremeplova u filmsku prošlost, manifestacija u stopu prati i aktualne domaće uratke, koji se još nisu ohladili od festivalskih premijera, te su pozitivno odjeknuli među kritikom i strukom, a daje i prostor mladim, perspektivnim filmašima čije vrijeme tek dolazi.

MC Pavarotti Mostar ovaj događaj organizira u koprodukciji s Omladinskim kulturnim centrom (OKC) Abrašević, a program, koji je sastavljen od dugih igranih, kratkih igranih, animiranih i dokumentarnih filmova, počinje u 18 sati, kada će biti prikazan animirani film “Surogat”.

Nakon njega na programu je kratki igrani film “Palikuća”, dugometražni igrani film “Po tamburi”, dokumentarni filmovi “Jedna od nas”, pa “Halo Munchen”, zatim kratki igrani film “Carpe Diem”, te animirani film “Vidiš li ih ti”.