Mostar

Pogoršalo se stanje dječaka Andija, majka moli da se organizira humanitarna akcija

Andi Milas teško je oboljeli četrnaestogodišnji dječak iz Mostara, koji zbog oboljenja nije u mogućnosti hodati, govoriti, normalno živjeti i raditi sve ono što rade njegovi vršnjaci. Problemi malenoga Andija počeli su sa šest mjeseci, otkad boluje od nekoliko teških bolesti: najtežega oblika epilepsije, SY West sindroma, SY Williams sindroma te stenoze srčane arterije, celijakije i drugih bolesti.

Mjesečno je dječaku potrebno 1500 KM samo za lijekove, što nezaposlena majka od njegove invalidnine ne može pokriti pa se oslanja na pomoć dobrih ljudi. Njegova majka Sanja ga njeguje i bori se za njegov život, a potrebna mu je 24-satna njega.

Obitelji dodatne poteškoće stvara to što je Sanjin otac postao invalid i amplutirao je nogu, pa Andijeva majka Sanja u izrazito teškoj situaciji. Andijevo stanje se posljednjih dana pogoršalo, te su u “stolici” pronađeni značajni tragovi krvi.

“Molimo vas da se pokrenete i da napravimo humanitarnu akciju kako bismo Andija adekvatno liječili. On treba operaciju van naše Županije, a zbrojno je za nju potrebno 50 tisuća maraka”, stoji u grupi posvećenoj Andiju na Facebooku.

Za one koji žele pomoći izravnim putem, mogu se obratiti majci Sanji na broj 063/443-585.

Njegovoj majci Sanji možete pomoći uplatom na žiro račun 1402010018351995 otvoren u Sperbank BH d.d.

Za uplate iz inozemstva:

  • SWIFT VBSABA 22,
    IBAN BA 39 1402010018351995,
    s naznakom “Za malog Andija”