Mostar

Spektakl BiH tima u Novom Sadu na EP

U Novom Sadu je održan World Cup “Serbia Sambo Open” (team). U reprezentaciju Europe pozvan je i član Sambo kluba Neretva iz Mostara Adnan Demirović da nastupi u kategoriji preko 88 kg.

U sklopu reprezentacije Europe nastupili su još dva reprezentativca Grčke, jedan reprezentativac Nizozemske i četvero reprezentativaca Bugarske. Reprezentacija Europe nastupila je protiv domaće reprezentacije Srbije.

Europa je na početku gubila 2:0, pobjeda Bugarske reprezentativke donosi 2:1. Nakon toga Srbija ponovno vodi sa 3:1, a potom troje reprezentativaca Bugarske dobijaju sve tri borbe i dovode reprezentaciju Europe do rezultata 4:3. Pred sami kraj ostalo je još da nastupi i reprezentativac BiH i u slučaju da izgubi rezultat se izjednačava i pobjednik se bira po broju osvojenih bodova (bala). Naš reprezentativac Demirović, kapetan reprezentacije Europe sjajnom borbom dolazi do pobjede i dovodi reprezentaciju Europe na pobjedničlo postolje.

Budući da je posljednja borba bila ta koja odlučuje pobjednika pehar je ipak pripao reprezentaciji BiH, jer su svi vidjeli veliki potencijal, želju i zaslugu u ekipnom natjecanju.

Pored ovog uspjeha Domagoj Jozeljić je nastupio u uzrastu juniora te došao do borbe za brončanu medalju. Uz lakšu ozljedu ramena (istegnuće) borbu je završio porazom tek u 3:07 minuti borbe čime je pokazao veliku želju i odličan otpor starijem reprezentativcu iz Bugarske.

Ovom borbom je okončao svoj nastup te osvojio sjajno 5. mjesto na prvenstvu Europe u uzrastu juniora. Podsjećamo kako je Jozeljić u uzrastu mlađih juniora ostvario povijesni rezultat osvojivši brončano odličje u veoma jakoj konkurenciji.