DNEVNI Mostar

Temim: Priznanje Mostaru čast i velika obveza svima nama

Zamjenik direktora Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Semin Temim izjavio je kako je uvrštavanje Mostara od strane američkoga CNN-a na listu najljepših malih gradova u Europi, u nizu dosadašnjih priznanja koje je taj grad dobio, jedno od najvećih te da mu je svojevrsna reklama za privlačenje turista.

– Ovo je izuzeto veliko priznanje i za Mostarce iako smo svjedoci par godina unazad da grad na Neretvi dobije svake godine neko od priznanja kada su u pitanju velike svjetske turističke i ine organizacije – istaknuo je u razgovoru za Fenu Semin Temim.

Temim je ocijenio i kako je to priznanje svakako velika obveza sviju koji žive u Mostaru da još više vode računa o svome gradu, a kako bi se i turisti što bolje osjećali.  

– Ovo je sigurno i velika reklama za Grad Mostar za privlačenje turista i koja će im dati i podstreh da dođu u BiH i ovaj dio Mediterana i posjete ljepote Staroga mosta, Starog grada, rijeke Neretve i njezinih obala – zaključio je Temim.

Podsjetimo, CNN-ova novinarka Julia Buckley uvrstila je Mostar na listu 15 najljepših malih gradova u Europi.

Društvo Mostaru na toj listi prave, među ostalim, hrvatski grad Korčula, poljski Tarnow, norveški Reine, slovenski Piran, irski Kenmare, talijanski Anghiari…

Temim je podsjetio da je Mostar odavno prestao biti samo prolazna destinacija i da je to grad u kojem se turisti zadržavaju jer nudi i niz sadržaja tijekom ljetnih mjeseci.

– Posljednjih godina u gradu na Neretvi izgrađeno je puno hotela, motela, pansiona te su sve tzv. mostarske mahale postale neka mala turistička mjesta gdje se nude smještaj i drugi sadržaji – istaknuo je Temim.

Naveo je kako i sve veći broj manifestacija tijekom ljeta, a koje svesrdno TZ podržava,  doprinosi i daje turistima mogućnost da ostanu i zadrže se jer je definitivno puno toga dostupno za vidjeti i doživjeti.